nieuws

Temperatuurbestendig remmenvet

Techniek

Temperatuurbestendig remmenvet

In moderne remsystemen, met ABS, ESP en ASR, gaat het er heet aan toe. Conventionele smeermiddelen zijn niet opgewassen tegen deze hoge temperaturen. De remmenbeschermer HT van Würth, behoudt tot temperaturen van 1400 graden zijn smerende werking. Het is nu ook beschikbaar in een praktische drukbus met kwast.

De remmenbeschermer HT voorkomt corrosie en piepende geluiden van de remmen en wordt achterop het remblok aangebracht. Dankzij de keramische samenstelling is het niet geleidend, waardoor het geen stoorsignalen van ABS-sensoren veroorzaakt.

De remmenbeschermer HT (High Temperature) van Würth was al beschikbaar in spuitbus en tube. Nu dus ook in een 200 ml drukbus met kwast. Hiermee kan het smeermiddel veel nauwkeuriger worden opgebracht. Het komt dus niet op plaatsen waar dat niet de bedoeling is, bovendien wordt er niets verkwist.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel