TireScanMobile: banden scannen met één klik via slimme app
Met TireScanMobile scan je een band razendsnel via je smartphone, en krijg je direct bruikbare gegevens terug, belooft het Duitse GL Technology. Hoe werkt het?
Met TireScanMobile scan je een band razendsnel via je smartphone, en krijg je direct bruikbare gegevens terug, belooft het Duitse GL Technology. Hoe werkt het?
Wie regelmatig banden monteert, hoeft niet naar de sportschool. Wel naar de fysio, als je niet oppast… Waarom worden wielen en banden steeds groter? En: ze worden niet alleen steeds groter, maar ook slimmer. Gaan we straks banden uitlezen bij een onderhoudsbeurt of APK?
Wielen en banden groeien tot wel 24-inch. Ondertussen worden de wangen steeds platter en zien we secties 45, 35 en zelfs 25. Meer rubber betekent meer marge en biedt dus commerciële kansen, maar het is ook een technische uitdaging voor de werkplaats. Heeft investeren wel zin?
Banden slijten sneller dan voorheen. En ze verouderen ook nog eens sneller. Hoe komt dat? Wat moet je weten van OE-codes? Waarom zijn breedtesets in opmars? En: waarom moet je aan de slag met uitlijnen en ADAS?
Equipment-leverancier Fuchs biedt twee scanners van Hunter, waarmee het bandprofiel en de uitlijning van een auto in een mum van tijd kunnen worden gecontroleerd. Klanten zien zo direct of er iets aan hun auto mankeert en gaan vaak over tot reparatie.
We zien volop ontwikkelingen in banden. Niet alleen de wiel- en bandenmaten groeien, ook de populariteit van de all-season band neemt toe. En zijn grotere wielen dan echt minder zuinig? Dat en meer zochten we voor je uit. Je leest het hier, in AMT 4.
Door de aanhoudende groei van wielmaten op nieuwe modellen, de stijgende populariteit van all-seasonvarianten én het uitbreidende landschap van OE-markeringen neemt het totale bestand van leverbare bandenvariaties flink toe. Dit hoeft nog niet tot hoofdbrekens te leiden bij de garagist, want de beschikbaarheid is goed, de concurrentie gezond en de logistiek dik in orde.
In 1955 pakt Th. Van der Star, de sterreporter van AMT, groots uit met een verhaal over binnenbandloze banden. Hij geeft zijn verhaal wat extra profiel door erboven te schrijven: "Een interessant artikel over een actueel onderwerp." Een beetje zelfpromotie kan geen kwaad, moet hij gedacht hebben.
Een maatje groter? Dat ziet er lekker dik uit! Maar maken grotere wielen een auto onzuiniger? Intuïtief denk je van niet. Autoweek denkt van wel. Hebben de autotesters gelijk? En zo ja, waarom vragen grote wielen dan meer energie?
De Snap-on EEWB336AEA diagnostische balanceermachine spoort minuscule onbalans op zonder de band te demonteren. Daarmee bespaart de werkplaats tijd én voorkomt het klachten.