nieuws

BMW en VW niet blij met Magna

Home

BMW en VW niet blij met Magna

BMW en VW zijn niet blij met het plan van de Canadese producent van auto-onderdelen Magna om Opel over te nemen van General Motors. Zij overwegen om over te stappen naar een andere onderdelenleverancier.

“Wij kunnen makkelijk overstappen naar andere leveranciers. Wij als groep vinden het niet prettig wanneer onze leveranciers onze concurrenten worden”, zei Ferdinand Piëch, topman van Volkswagen op de autoshow in Frankfurt.

Ook Friedrich Eichiner, financieel directeur bij BMW, sprak zijn bezorgdheid uit. “Magna is altijd een belangrijke leverancier voor ons geweest, maar het bedrijf wordt nu een concurrent. Dat is een nieuwe situatie voor ons.”

Magna assembleert motoren en maakt uiteenlopende onderdelen, waaronder portiergrepen, spiegels en daken. Het bedrijf assembleert ook complete auto’s voor autoproducenten als Saab, Porsche en Daimler.

De Canadezen proberen hun afnemers ervan te overtuigen dat de overname van Opel helemaal los staat van het bedrijf dat onderdelen levert. Daartoe bezoekt de top van Magna de komende weken klanten in Europa en Azië. “Het is een kwestie van om de tafel zitten met onze zakenpartners en ze gerust te stellen”, aldus Magna-bestuurder Don Walker.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel