Auto's de Baas

Ga aan de slag met fabrikantendata en sleutel op merkniveau!

Waarom zou ik me bezighouden met pass-thru? Ik heb mijn werkplaats vol met auto’s die ik zonder kan repareren. Ik heb er geen tijd voor. Ik weet niet wat je er mee kan. Pass-thru is toch diagnose op afstand? Ik krijg toch geen informatie van fabrikantensites.

Het zijn allemaal excuses en misvattingen om niet met pass-thru aan de slag te gaan. Tijd voor actie. Bovag, AMT en branchegenoten gaan je op weg helpen met Auto's de Baas. Aan de slag!

Waarom beginnen?

Pass-thru stelt universele autobedrijven in staat op dealerniveau diagnose te stellen en reparaties uit te voeren. Denk aan sleutels inleren of software-updates uitvoeren. Bij moderne voertuigen kun je er niet omheen!

Waar begin ik?

Veel auto's met softwareproblemen worden nu nog naar een autobedrijf of -dealer gebracht die wel pass-thru-voorzieningen hebben. Dat is niet nodig. Met deze tips begin je zelf met pass-thru.

Technische informatie en hulp

Alle TI-websites op een rij

Op zoek naar technische informatie voor onderhoud en reparatie? Hier vind je de TI-websites van fabrikanten én de universele aanbieders van werkplaatsinformatie.

Vraag hulp aan collega's

Op het AMT Garageforum staan collega-autotechnici klaar om je te helpen met jouw vragen. Van zelf doen leer je nu eenmaal meer dan van uitbesteden!

Uitdagingen en oplossingen

De afgelopen jaren besteedde AMT uitgebreid aandacht aan pass-thru en technische informatie. Deze artikelen helpen je op weg.

Online Magazine 'Pass-thru, repareren met de laptop'
Dit online magazine bevat tips van diagnosetechnici en storingscases opgelost met behulp van fabrikanteninfo en pass-thru.

Wat is de meerwaarde van het digi serviceboek? En van Pass-thru?
“Het digitale serviceboekje, biedt dat meerwaarde?” We zijn in een technische workshop bij de opening van de splinternieuwe trainingslocatie van Tech360 in Apeldoorn. Hooguit vijf van de 50 handen in het lokaal gaan omhoog. Een half uur later stelt trainer John Philips dezelfde vraag opnieuw…

Omzetvergroter: Pass de omzet maar Thru!
Gaan we in de toekomst auto’s alleen nog maar softwarematig repareren? En wanneer is die toekomst? Morgen, of laat het nog even op zich wachten? Dat weten we niet, maar met Pass-thru kan jij je klant nu al diensten op dealerniveau leveren. Met of zonder hulp, als je de weg weet, is Pass-thru makkelijker dan je denkt. Goed voor je klantenbinding én je omzet!

Fabriekswebsites doorgelicht

Diagnosetechnicus en AMT Topmonteur Iwan Kennis nam eerder de diverse fabriekswebsites door. Hoe krijg je toegang? Wat kun je op welke plek vinden? En: Wat kost het? Hieronder vind je een overzicht van de eerder gepubliceerde artikelen: