Winnaars AMT Awards bekend! Michael Gennissen  Autotechnicus van het Jaar 2023

Winnaars AMT Awards bekend! Michael Gennissen Autotechnicus van het Jaar 2023

Na een zinderende live finale tijdens de automotive vakbeurs Auto Prof 2023 in Gorinchem zijn de winnaars van de achtste editie van de AMT Awards bekend gemaakt. Bij deze prestigieuze titels staat de automotive professional in de spotlight. De Awards zijn uitgereikt aan de beste student Autotechniek en bedrijfsautotechniek en de Autotechnicus van het Jaar.

Winnaars AMT Awards bekend! Michael Gennissen  Autotechnicus van het Jaar 2023

Meer dan 3500 (bedrijfs)autotechnici hebben meegestreden om de titels, de finalisten zijn de uitblinkers en zij hebben alles gegeven om hier te staan. Wie mag zich een jaar lang ‘Autotechnicus van de Toekomst’, ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’ of ‘Autotechnicus van het Jaar’ noemen?

Bij de vakprofessionals ging de strijd om de titel tussen Felix van Daal (SFR Automotive) en Michael Gennissen (Autobedrijf Weijters en Jansen). De einduitslag lag dichtbij elkaar, maar uiteindelijk trok Michael Gennissen aan het langste eind. Hij mag zich een jaar lang ‘Autotechnicus van het Jaar’ noemen. Naast de Award neemt hij ook een PicoScope mee naar huis.

Finalisten in de categorie Autotechnicus van het Jaar Felix van Daal (L) en Michael Gennissen (R)
Finalisten in de categorie Autotechnicus van het Jaar Felix van Daal (L) en Michael Gennissen (R)

Studentenwinnaars

In de studentencategorie ‘Autotechnicus van de Toekomst’ ging de eindstrijd tussen leerling autotechnici Lou Vrencken en Nick Brokken. Beiden finalisten hebben een topprestatie neergezet. De winst in deze finale is voor Lou Vrencken van Vista College.

In de categorie bedrijfswagentechniek hebben studenten Timo Buijs en Pascal Mulder het tegen elkaar opgenomen. Beiden haalden ze alles uit de kast om de winst naar zich toe te trekken. Na een nek-aan-nek-race ging Pascal Mulder van Curio er met de titel ‘Bedrijfsautotechnicus van de toekomst’ vandoor.

Scholenprijs

Naast de individuele titels worden ook AMT Awards uitgereikt in de categorieën ‘Beste School Autotechniek’ en ‘Beste School Bedrijfsautotechniek’. Deze titels zijn respectievelijk binnengesleept door ROC Midden-Nederland en Koning Willem I College.

Om de eindstrijd te bereiken hebben alle finalisten eerst deelgenomen aan de online kennistest. Daar hebben ze tien technisch uitdagende vragen goed en snel moeten beantwoorden. De best scorende technici gingen door naar de halve finale. Daar werden zij praktisch uitgedaagd. Vier technische opdrachten in de werkplaats van TAC Academy in Waalwijk bepaalden wie zich voor de live eindstrijd wisten te plaatsen.

De AMT Awards werd gepresenteerd door Annemarie Brüning, met als sidekick AMT's Erwin den Hoed.
De AMT Awards werd gepresenteerd door Annemarie Brüning, met als sidekick AMT's Erwin den Hoed.

Waarom de AMT Awards

“Zonder autotechnici komt Nederland met piepende remmen tot stilstand. Met de AMT Awards geven we een podium aan studenten en vakprofessionals, die we ook in de toekomst hard nodig hebben om ons land mobiel te houden”, legt AMT Hoofdredacteur Annemiek van de Heg uit.

“Wij willen de branche laten zien hoe groot de technische kwaliteiten van autotechnici zijn. Het vak is zoveel meer dan onderdelen vervangen. Een moderne auto is een rijdende computer bomvol software. Daar moeten vakprofessionals alles van weten. Daarnaast hebben we met nieuwe aandrijvingsvormen als hybride en EV te maken, ook die kennis moeten ze in huis hebben. Het vak verdient het om in de spotlight te staan.”

Vak met toekomst

Bovendien is het grote tekort aan technici in de automotive branche een belangrijke motivatie voor de competitie.

Annemiek: “Het is voor de branche cruciaal dat we leerlingen en vakprofessionals behouden en warm maken voor het vak. Bezuinig niet op je technisch medewerker en leerling. Dat zal een effect hebben dat nog jaren nadreunt in de werkplaatsen. Met de AMT Awards willen we de branche en zeker ook de wereld daarbuiten laten zien hoe mooi het vak is en welke perspectieven de autotechniek biedt.”

Ondersteund door de branche

De AMT Awards kunnen rekenen op brede steun in de auto- en truckbranche. Mede dankzij Tom Seldenthuis van Seldenthuis Educatie en Leander Engelbertink van Focus op Mobiliteit, Alliance Automotive, OOMT, Snap-on Tools, AA-Equipment Support, Sonic Equipment, Innovam, Beta Tools, ATC Vereniging, Autodistribution, Hella, Automotive Academy, RDW, GMTO, Delta International & Draper Tools hebben de AMT Awards succesvol plaats kunnen vinden.

Dit vind je misschien ook interessant

Eerder verschenen