nieuws

Geen excuus meer: aan het werk met pass-thru. Nu!

Werkplaats & Onderhoud 3638

Geen excuus meer: aan het werk met pass-thru. Nu!

Waarom zou ik me bezighouden met pass-thru? Ik heb mijn werkplaats vol met auto’s die ik zonder kan repareren. Ik heb er geen tijd voor. Ik weet niet wat je er mee kan. Pass-thru is toch diagnose op afstand? Ik krijg toch geen informatie van fabrikantensites. Allemaal excuses en misvattingen om niet met pass-thru aan de slag te gaan. Tijd voor actie. Bovag, AMT en branchegenoten gaan je op weg helpen. Aan de slag, nu!

Pass-thru stelt het universeel kanaal in staat op dealerniveau diagnose te stellen en reparaties uit te voeren. Je kunt er bijvoorbeeld sleutels mee inleren of software updates uitvoeren. Moderne voertuigen vragen om onderhoud en reparatie d.m.v. pass-thru. Je kunt er dus niet omheen. Toch wordt er bij universele autobedrijven nog betrekkelijk weinig mee gewerkt en is men nog onvoldoende op de hoogte wat je allemaal met pass-thru kan.

De meeste bedrijven zien wel de noodzaak om er in te verdiepen of investeren, maar om verschillende redenen komt het er niet van. De werkplaatsplanning loopt over en auto’s met softwareproblemen worden naar een autobedrijf of dealer gebracht die wel pass-thru-voorzieningen hebben.

Drempel

Een andere grote drempel is om als universeel garagebedrijf toegang te krijgen tot fabrieksinformatie. Voor elk merk moet je een apart account aanvragen en sommigen maken het je erg moeilijk. En heb je toegang, waar vind je dan de juiste informatie?

Kortom, er is behoefte aan informatie, kennis en handvatten om met pass-thru aan de slag te gaan. En daar gaan verschillende partijen uit de branche mee aan de slag. Op verzoek van Bovag schoof AMT januari dit jaar met verschillende partijen aan tafel om een branchebrede samenwerking omtrent pass-thru op te ztten.

Kennis thru-passen

Samen met RAI Aftermarket, grossiers Fource, Partspoint en Groupauto, opleiders GMTO en Autoniveau en Aftersales Magazine worden handen ineen geslagen om universele autobedrijven gezamenlijk verder te helpen met pass-thru. Hoe? Met een centraal informatieplatform, bijeenkomsten en training. Van de details en de voortgang van het project houden wij je natuurlijk op de hoogte.

Nu al Pass-thru?

Nu alle info en hulp jouw kant op komt, is het vooral zaak om er wat mee te doen. AMT heeft pass-thru al een aantal jaar op de radar. Op onze site en in AMT is al veel informatie te vinden.

Wil je je alvast verdiepen of weten hoe de ti-websites van verschillende fabrikanten werken? Dat kan, lees op amt.nl de volgende artikelen en informatie:

Een overzicht van alle TI- en universele informatiewebsites op een rij.

TI-websites: Kost een beetje, bespaart een berg

Het gebruik van verschillende technische fabrikantenwebsites praktisch uitgelegd door diagnosespecialist Iwan Kennis.

Hoe maak je omzet met pass-thru?

GMTO-ondersteuning bij Pass-thru en diagnose op afstand

Op afstand programmeren met AutoNiveau

Hoe monteer je een aftermarket trekhaak op een nieuwe Audi?

Op AMT Garageforum komen steeds meer Pass-thru gerelateerde topics voorbij. Vakbroeders helpen elkaar met informatie, tips en how-to’s op weg.

 

Reageer op dit artikel