nieuws

Delphi maakt gebruiken van Pass-thru simpeler met DS-Flash

Werkplaats & Onderhoud 1708

Wie met Pass-thru aan de slag wil merkt dat niet alleen een account aanvragen energie vergt, maar de systeemvereisten van autofabrikanten lopen ook uiteen. Van een vereiste versie van Windows tot de juiste Java-instelling. Wil je Pass-thru werkzaamheden bij diverse automerken uitvoeren, dan ontkom je haast niet aan meerdere laptops. Delphi presenteerde op de Equip Auto een interessante all-in-one oplossing. De DS-Flash.

Delphi maakt gebruiken van Pass-thru simpeler met DS-Flash
Met de DS-Flash biedt Delphi een interessante oplossing om Pass-thru beter toegankelijk te maken voor het universele autobedrijf.

De Delphi DS-Flash is een complete Pass-thru-oplossing aldus Delphi. Deze bestaat uit een vooraf geconfigureerde laptop (Panasonic Toughbook), en een communicatie-interface inclusief alle aansluitkabels. Ook zien we een Gysflash om een gestabiliseerde stroomvoorziening te verzorgen. “Deze is inbegrepen bij ons DS Flash-pakket. Een stabiele stroomvoorziening is essentieel voor complexe diagnoses en lange herprogrammering”, licht Jannick Schutten van Delphi toe.

Aan de slag met de TI-websites

Delphi’s DS-NanoTM is een diagnosetester zoals we die kennen. Met DS-Flash helpt Delphi de werkplaats om het Pass-thru-bruggetje met de werkplaats te maken.

Wat de DS Flash uniek maakt is dat de laptop geheel is voorbereid op de diverse systemeneisen van autofabrikanten. “Er draaien vier versies van Windows, evenals Java en andere door de fabrikant vereiste instellingen. Toegang krijgen tot een TI-website van een fabrikant is dan ook niet meer werk dan op het logo klikken en vervolgens inloggen met jouw account.” In de demonstratie zien we dat er geen Delphi-software verder aan te pas komt. Je gebruikt de actuele portal van Peugeot, zoals iedereen deze zou zien.

Schutten: “Met DS-Flash heb je als universele garage een vergelijkbaar diagnoseniveau als de dealer, je kunt software-updates downloaden (flashen) voor alle emissiegerelateerde ECU’s (bij sommige fabrikanten zelfs voor álle ECU’s) en je kunt het elektronisch onderhoudsboekje bijwerken.”

Klinkt goed zo’n compleet pakket waarmee je direct aan de slag kan. De kosten? Delphi vraagt € 6.490,- (excl. BTW) voor de DS-Flash.

Reageer op dit artikel