nieuws

Eurol lanceert nieuwe lijn high performance-additieven

Werkplaats & Onderhoud 1062

Eurol lanceert nieuwe lijn high performance-additieven
Plomp Funderingstechnieken gebruikt Eurol Additive-S

Eurol Speciality Lubricants introduceert een nieuwe lijn additieven met SYNGIS-technologie. Deze lijn heet Additive-S en bestaat zowel uit olie- als uit brandstofadditieven. Eurol vermeldt brandstofbesparingen tot 7 procent en een vermogenswinst van 2 procent in specifieke motortesten.

De nieuwe Additive-S-lijn is vooral geschikt voor bedrijven in de zware aannemerij, transport, scheepvaart, grondverzet en landbouw. Overal waar gewerkt wordt met zwaarbelaste dieselmotoren, hydraulische systemen, aggregaten en aandrijvingen dus.

Getest tijdens Dakar-rally

Eurol Additive-S lijn

De diverse Eurol Additive-S-producten

Volgens Business Manager Bart van Hoorn kunnen bedrijven met deze additieven hun bedrijfsvoering verbeteren. “Onze additieven zorgen voor meer vermogen, minder stilstand, meer draaiuren, lager brandstofverbruik en een besparing op onderhoudskosten. Dat geeft een concurrentievoordeel.

De additieven zijn uitgebreid getest, zowel op laboratoriumschaal door onze R&D, als in langdurige motortesten en in zware praktijkomstandigheden tijdens de Dakar-rally. We hebben in specifieke praktijktesten resultaten behaald van 7% brandstofbesparing en tijdens motortesten voor de Dakar-rally werd 2% vermogenswinst bevestigd.”

Veiliger en duurzamer

Naast de voordelen op het gebied van bedrijfsvoering is duurzaamheid voor Eurol een belangrijk aspect. “Door de reinigende, energiebesparende en uitstootverlagende werking dragen deze additieven bij aan het verlagen van de ecologische footprint.

Bovendien zijn de additieven vrij van chloorparaffines en PTFE-microplastics, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan additieven die veelal werken op basis van verouderde technologieën,” verklaart Bart.

“Ook is er gekeken naar formulaties die zo veilig en vriendelijk mogelijk in gebruik zijn. Dit zie je terug in het beperkte aantal gevarensymbolen op de verpakkingen. Kortom, deze additieven sluiten aan bij elk bedrijf waar duurzaamheid een belangrijk thema is.”

Reageer op dit artikel