nieuws

29 hefbruggen en twee teststraten voor Louwman Rotterdam

Werkplaats & Onderhoud 2824

29 hefbruggen en twee teststraten voor Louwman Rotterdam
Autec leverde vier 4-kolomsbruggen met een hefvermogen van 5 ton.

De Louwman Group bouwt het ‘duurzaamste dealerbedrijf van Nederland’ in Rotterdam-Zuid. Autec-VLT is werkplaatspartner en leverde maar liefst 29 hefbruggen en twee VLT teststraten. Een mooi project, eens binnenkijken!

 

Louwman koos voor vier 4-kolommers met extra lange rijbanen en een hefvermogen tot 5 ton. De zes 2-kolommers zijn niet allemaal gelijk: ze hebben hefvermogens variërend van 3,2 tot 5 ton. Daarmee kunnen zowel kleine personenauto’s als bestelwagens worden geheven.

Daarnaast zijn er niet minder dan negentien wielvrije schaarhefbruggen. Deze hebben opklapbare platen (flaps) en kunnen zo voor meerdere soorten voertuigen gebruikt worden. Opvallend: hefbruggen van Autec-VLT zijn meestal blauw, maar voor Louwman leverde Autec-VLT op verzoek donkergrijze exemplaren.

Complete teststraat

Naast de donkergrijze bruggen koos Louwman voor twee moderne teststraten. De remmentestbank is uitgerust met rolblokkering, 4×4-testen, een asweegsysteem en een elektrische handrem-test. De ondersteltester test ook op rammeltjes en een side slip-meter geeft aan of een auto uitgelijnd moet worden. De testbanken zijn aangesloten op VLT Brake Data-software, waarmee ook eerdere tests van de auto terug te zien zijn.

Even binnenkijken

Werkplaatsinrichting is altijd mooi om te zien. Gelukkig stuurde Autec-VLT een aantal foto’s mee, zodat we binnen kunnen kijken.

Foto's

Reageer op dit artikel