nieuws

Equip Auto 2019: ‘Repareer vandaag, prepareer voor morgen’

Werkplaats & Onderhoud 1314

De Equip Auto-vakbeurs in Parijs wisselt elk jaar stuivertje met de (grotere) AutoMechanika in Frankfurt. Dat maakt de beurs echter niet minder interessant om te bezoeken. Ook voor dit jaar sleutelde de organisatie aan het concept én, de stemming voor de Innovation-awards zijn geweest met opnieuw veel interessante tools en oplossingen. Waarom mag je Equip Auto 2019 niet missen?

Equip Auto 2019: ‘Repareer vandaag, prepareer voor morgen’

Eind juni verdeelde AMT-hoofdredacteur Tom Polman, als een van de internationale juryleden, zijn punten voor de over de vele nieuwe tools en oplossingen voor het autobedrijf. De Internationale Grand Prix’s zijn een vast element op de Equip Auto. Tientallen toeleveranciers melde hun nieuwste tools en innovaties aan. Van nieuwe kalibratieapparatuur en schadeherstel-equipment tot slimme softwareoplossingen. Helaas, nu de top-3 in elke categorie wordt opgemaakt kunnen we er nog niet over publiceren, maar in tegenstelling tot andere edities worden de winnaars niet óp de Equip Auto bekend, maar vooraf. Dat maakt het bezoeken van de Equip Auto des te interessanter. Je weet waar je sowieso langs moet, en uiteraard helpen we je daarbij.

Ook dit jaar vindt de internationale vakbeurs Equip Auto plaats in het congrescentrum onder Parijs van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 oktober. En ook dit jaar gaat AMT verslag doen van de innovaties op de beurs. En dat is zeker de moeite waard. In totaal 1200 exposanten presenteren zich. Van klinkende namen als Bosch, Hella, Febi en Michelin tot Nederlandse deelnemers als ACtronics en Kavo. Ook komen eerder afgehaakte partners terug als Continental, Berner, Liqui Moly, Texa en ZF om er een paar te noemen.

Herzien concept

Het lukte de Equip Auto-organisatie in 2017 om het dalend aantal standhouders en bezoekers een halt toe te roepen. Voor 2019 keek men naar betere verdeling in de hallen, bewegwijzering en het centraal stellen van drie pijlers. 1) Nieuwe aandrijvingen en hun impact op de aftersales. 2) Onderhoud en reparatie van elektronische systemen (ADAS e.d.). 3) Het banden-ecosysteem. Van montage tot recycling. Interessanter zijn de zes thema’s die overal terugkomen in demonstraties en lezingen. Op een rij:

  • De connected garage
  • Voertuig elektrificatie
  • Circulaire economy
  • Retrofitting
  • Logistieke efficieny
  • Training en ontwikkeling in de auto-industrie

Ook zijn diverse themaroutes (waar hebben we dat eerder gezien) te volgen. Een route is gericht op de winnaars van de Grand Prix’s, terwijl je op andere themaroutes meer leert over voertuig connectiviteit, ADAS, autonome technieken, diagnosestellen, maar ook recycling en slim inzetten van software om onderhoud te voorspellen.

(tekst gaat verder onder de foto)

100.000 vierkante meter vloeroppervlak en ruim 1200 exposanten. De Equip Auto is best een bezoek waard in oktober dit najaar.

Praktische informatie

De Equip Auto vindt plaats van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 oktober in Expo Porte Versailles. De deuren zijn dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur (zaterdag tot 17.00 uur). Toegang kost € 15,-, ticket geldig alle vijf dagen, en vraag je snel aan via de website van Equip Auto.

Binnenkort informeren we je over de verdere details, de Top-3 Innovation Grand Prix’ winnaars en natuurlijk de Nederlandse deelnemers. Wat brengen zij naar Parijs en wat mag je niet missen?

De Nederlandse deelnemers tot nu toe:

ACtronics, AE Industries, Automatic Choice, Eurol, European Tyre Distributors, Eurotyre, Ganzeboom, Inter-Sprint Banden, Invitalis, Kavo, Kawe, Kovax, NRF, POS Service Holland, Puris Europe, Serenco, Van den Ban Groep en Wai Europe.

Reageer op dit artikel