nieuws

Explora-Info-avond: hoe kalibreer je rijhulpsystemen?

Werkplaats & Onderhoud 2193

Actieve rijhulpsystemen (ADAS) worden de standaard. Vanaf 2022 zijn enkele van deze systemen zelfs verplicht bij alle nieuwe typegoedkeuringen. Dit heeft gevolgen. Rijhulpsystemen zijn gevoelig voor de juiste afstelling en moeten nauwkeurig worden gekalibreerd, bijvoorbeeld na een (kleine) aanrijding of na voorruitvervanging. Daarom organiseert Explora Werkplaatsinrichting info-avonden over dit thema. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Explora-Info-avond: hoe kalibreer je rijhulpsystemen?

“Wij merken dat steeds meer bedrijven vragen hebben over het kalibreren van ADAS-systemen” vertelt René van Arkel, manager Airco & Diagnose bij Explora. “Vooral in de schadebranche is hier momenteel veel aandacht voor. Ook andere bedrijven hebben steeds meer belangstelling, want ze weten dat ze er binnenkort aan moeten geloven.”

Presentatie en demonstratie

De info-avond begint met een presentatie door René van Arkel. In ongeveer 45 minuten geeft hij uitleg over de diverse systemen, methodes en aandachtspunten. Na een korte pauze is het tijd voor een demonstratie, gegeven door Sip Meijer. Hij besteedt aandacht aan het bepalen van de rijlijn en het belang van een juiste uitlijning.

Radar en camera

Van Arkel licht toe welke apparatuur er aan bod komt tijdens de demonstratie. “Wij demonstreren twee kalibratiesystemen. Een waarmee radar én camera beide afgesteld kunnen worden en een systeem waarmee alleen de camera gekalibreerd kan worden. Dit is een uniek systeem, wat vooral interessant is voor glasspecialisten.”

Laagdrempelig

Van Arkel benadrukt dat de info-avonden laagdrempelig zijn en niet specifiek zijn gericht op de schadebranche. De kennissessies zijn dan ook toegankelijk voor iedereen die graag iets meer wil weten over deze technieken. “Wij gebruiken voor de demonstratie apparatuur van Texa, maar ook als je geen gebruik maakt van dit materiaal kun je gerust langskomen.”

Snel reageren

De online inschrijving voor de avonden is reeds gesloten en de sessie op 7 mei zit vol. Op woensdag 8 en donderdag 9 mei zijn nog enkele plekken beschikbaar. Geïnteresseerd? Neem contact op met Explora via secretariaat@explora.nl. De sessies vinden plaats bij Explora in Ede, deelname is gratis.

Reageer op dit artikel