nieuws

Tips van Snap-on voor werken aan (H)EV

Werkplaats & Onderhoud 1991

“Om hybride en elektrische voertuigen te kunnen onderhouden en bij storingen efficiënt diagnose te kunnen stellen, heb je net als bij conventioneel aangedreven voertuigen de juiste tools, kennis en informatie nodig”, zegt Snap-on.

Tips van Snap-on voor werken aan (H)EV
“De EEDM650C-multimeter is ontwikkeld door ons ‘Next Generation Vehicle Team’”, zegt Snap-on. Dat doet marktonderzoek en evalueert voertuigen, werkplaatsen en technici. Deze multimeter is een goed voorbeeld van gereedschap waarmee je veilig aan hightech voertuigen kunt werken. Met de multimeter kun je als monteur bevestigen dat er geen spanning meer op het elektrische systeem staat.”

Eerst de tools: “We hebben speciaal voor hybride en elektrische voertuigen geïsoleerd gereedschap ontwikkeld. Denk aan een kunststof ratel, geïsoleerde doppen, kunststof schroevendraaiers en tangen. En we bieden natuurlijk ook een multimeter waarmee je de isolatie van het hoogspanningssysteem controleert.”

Ook je diagnoseapparatuur moet er klaar voor zijn, vindt Snap-on: “Foutcodes uitlezen, de converterstatus en de accustatus van de verschillende cellen bekijken, de brandstofmotor in servicemode zetten, dat is nog maar een kleine greep uit de functies op onze diagnoseapparatuur die je in staat stellen het onderhoud aan de verschillende systemen van hybride en elektrische voertuigen op de juiste manier uit te voeren.”

Telefonische hulp

Dan de kennis: “Naast specifieke trainingen die zich op de tools bevinden, biedt Snap-on technische ondersteuning middels de helpdesk EuroTech Center. Daar kun je terecht op het moment dat de vraag zich aandient.” Voorbeelden: “Telefonische hulp bij foutcodes, hulp bij lastige procedures of bijvoorbeeld het spanningsloos maken van het hoogspanningssysteem.”

Snap-on Informatie Systeem

En informatie: “Het Snap-on Informatie Systeem (SIS) is onmisbaar bij het stellen van de juiste diagnose en om onderhoud op de juiste manier uit te voeren. SIS geeft je onderhoudsschema’s, reparatieprocedures, elektrische schema’s en veelvoorkomende storingen op motorcodeniveau.”

Uitproberen? “De Snap-on-dealer kan je voor de deur inschrijven voor een kosteloze proefperiode.”

Andere leveranciers aan het woord

Vele andere leveranciers reageerden op onze vragen naar aanleiding van het thema Hybride & EV in de nieuwste AMT. Lees hier de tips van onder andere GMTO, Autec-VLT en KS Tools.

Reageer op dit artikel