nieuws

Hybride en EV: hoe pak jij dat aan?

Werkplaats & Onderhoud 4858

Je kunt geen onderzoek over de toekomst van de werkplaats openslaan of je leest dat de EV de grootste impact zal hebben. Belangrijk dus om je nu al in de elektrische aandrijftechniek te verdiepen. Wij helpen je op weg met het Thema Hybride/EV in komende AMT, maar hebben daarvoor jouw ervaring uit de werkplaats nodig. Werk jij al aan hybride/EV’s?

Hybride en EV: hoe pak jij dat aan?
De Jaquar I-Pace was december 2018 het meest verkochte model, Tesla volgde op nummer twee. De overheid zal veel elektrische auto’s naar de Nederlandse wegen lokken. Doelstelling? Twee miljoen in 2030, en niet eens echt irreëel. Is jouw autobedrijf daarop voorbereid?

Het aandeel hybride/EV in het huidige wagenpark is nog niet groot. Als het aan de overheid ligt gaat hier snel verandering in komen. Er ligt een voorstel om in 2021 autokopers te belonen met een lekkere € 6.000,- subsidie als de nieuwe auto een stekker heeft. Als die bonus doorgaat, dan kan het maar zo zijn dat EV’s als warme broodjes over de toonbank gaan. En die verschijnen (op termijn) bij jou in de werkplaats. Ben jij daar al klaar voor? 

Nen-norm 

Je mag niet zomaar aan hybride/EV-voertuigen sleutelen. In de NEN 9140-veiligheidsnorm is vastgelegd welke certificering je moet hebben om aan een EV te mogen werken en hoe je dat moet doen. Heb jij daarvoor al een training gevolgd en heb je geïnvesteerd in het juiste gereedschap? 

Minder moeilijk 

De 6-delige geïsoleerde schroevendraaierset van Beta helpt bij het veilig werken aan zowel elektrische als hybride auto’s. De set bestaat uit drie sleuf- en drie Philips® kruiskopschroevendraaiers, t.w.v. € 59.50. We mogen tien sets weggeven!

EV’s zijn technisch minder complex dan voertuigen met verbrandingsmotor en de onderhoudsbehoefte ligt zo’n 50 procent lager, zo berekende Bovag vorig jaar. Vervangingsonderdelen die nu nog voor een leuke omzet zorgen vind je niet terug op een EV. Waar moet je je op richten, vind jij, om de werkplaats toch rendabel te houden? Pass-thru, remote diagnostics, camerakalibratie of …? Wij zijn benieuwd naar jouw toekomstvisie. 

Deel je ervaring en laat ons een blik in je glazen bol werpen. Dat hoeft niet voor niets, de 10 meest waardevolle inzendingen belonen we met een 6-delige geïsoleerde schroevendraaierset t.w.v € 59,50 van Beta Tools. 

Reageer op dit artikel