nieuws

Kennissessie: Is jouw werkplaats klaar voor hybride & EV?

Werkplaats & Onderhoud 1595

De hybride komt al zo nu en dan, of misschien al best vaak, voor in de gemiddelde werkplaats van het autobedrijf. Maar weet je er ook raad mee? Nog lang niet iedereen blijkt op de hoogte van wat je wel of niet aan een hybride of EV mag doen. En aan welke regels moet je voldoen? Tech360 geeft antwoord in een kennissessie.

Kennissessie: Is jouw werkplaats klaar voor hybride & EV?
Wat heb je nodig om te werken aan hybride of EV's? En aan welke regels moet je voldoen?

Er zweven nog heel wat vraagtekens in de lucht bij menig ondernemer en technicus als het gaat om hybride of elektrische voertuigen (EV). Een ding is zeker, je krijgt deze auto’s steeds vaker in je werkplaats want mondjesmaat neemt het aantal verkopen toe. Ja, je kunt ze de deur wijzen, maar dan laat je omzet liggen. En eigenlijk is zo heel spannend de techniek van een hybride of EV niet. Tijd dus om wat drempelvrees weg te nemen.

Antwoord op veel voorkomende vragen

 

Tijdens deze kennissessie van Tech360 krijg je antwoord op veel voorkomende vragen uit de werkplaatspraktijk. Wat mag je wel en wat mag je niet doen met een hybride of EV? Kan je als technicus onder spanning komen te staan als je niet oplet, en wat zijn de verdere gevaren?

Werken aan Hoog Voltage-systemen (HV) vergt daarnaast ook de juiste tools. Welke equipment heb je nodig? Aan welke regels moet je voldoen, en hoe stel je diagnose aan het HV-systeem? Van geschikt gereedschap tot het ‘afzetten’ van een auto met een koord. Iedereen weet dat het nodig is, maar hoe zit het echt?

De kennissessie Is jouw werkplaats klaar voor hybride & EV vindt elke dag plaats om 18.30 uur in kennisdome A. Bekijk het hele programma met alle zestien kennissessies hier.

 

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel