nieuws

Kennissessie: 3D-printen in de werkplaats

Werkplaats & Onderhoud 1992

Ford, Volkswagen, vele F1-teams maar ook andere fabrikanten maken gebruik van 3D-printers van Ultimaker. Het bedrijf startte officieel in 2011 in Geldermalsen en is in korte tijd gegroeid tot wereldwijd toonaangevend bedrijf als het gaat om 3D-printen. De techniek is inmiddels zo toegankelijk en betrouwbaar geworden dat een 3D-printer zomaar een onmisbaar gereedschap kan worden in jouw werkplaats.

Kennissessie: 3D-printen in de werkplaats

Waar het allemaal begon met een kleine 3D-printer voor de consument, werken de grootste (auto)fabrikanten zoals Volkswagen en Ford nu dagelijks met de professionele 3D-printers van Ultimaker in de R&D en assemblage. Onlangs presenteerde Ultimaker een samenwerking met Ford, waar op de productielijn de medewerkers hun gereedschappen zelf kunnen aanpassen. Een net wat betere pasvorm van dat stuk gereedschap bijvoorbeeld is zo klaar.

Print je je eigen tool in de toekomst?

Tijdens Auto Prof – AMT Live in Gorinchem vertellen specialisten van deze ‘parel in het Nederlandse start-up-landschap’ je alles over de techniek van 3D-printen. Maar ook hoe andere (auto)fabrikanten ermee werken. Van de techneut die het thuis voor de hobby had, maar toch de R&D-afdeling wakker schudde over de mogelijkheden van 3D-printen. En hoe ziet Ultimaker de toekomst binnen de werkplaats van het autobedrijf?

De kennissessie start elke dag om 20.30 uur in Kennisdome-D.

Kom kennis tanken

Elke dag kun je kiezen uit zestien kennissessies welke zijn verdeeld over vier kennisdomes en vier tijdsblokken. Elke kennissessie duurt 30 tot 45 minuten en starten om 17.30 uur, 18.30 uur, 19.30 uur en 20.30 uur. Bekijk het hele programma met alle zestien kennissessies hier, of in de tabel hieronder.

De zestien kennissessies van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019 op een rij. Klik op het schema voor een groot formaat.

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel