nieuws

Training: Voorkom terugkerend falen van distributieketting

Werkplaats & Onderhoud 8873

Vervloekt en geprezen is ie, de distributieketting. Steeds meer motoren zijn met deze smalle ketting uitgerust in plaats van een distributieriem. Kettingrek is allang geen onbekende meer in de werkplaats, maar hoe ontstaat dat? En ook belangrijk, hoe voorkom je terugkerend falen van de distributieketting? Kom naar de training Kettingaandrijving op 13 februari verzorgd door OE-leverancier Febi-Bilstein.

Training: Voorkom terugkerend falen van distributieketting
Opbouw van een distributieketting

Het AMT Garageforum, AMT Facebook staan er vol mee: De gevolgen van kettingrek. Van een tikkend geluid onder de motorkap tot een motor die nauwelijks nog fatsoenlijk loopt. Het komt steeds vaker voor in de werkplaats en je klant informeren dat het tikkende geluid hierdoor wordt veroorzaakt én er dus een stevige reparatie nodig is, is nooit leuk.

Diepgaande training kettingaandrijving

Waarom monteren steeds meer autofabrikanten eigenlijk een distributieketting? En wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van riemdistributie? Noteer 13 februari in je agenda want voorafgaand aan Auto Prof – AMT Live verzorgd OE-leverancier Febi een bijzondere training.

De specialist van Febi haalt in de twee uur durende training veelvoorkomende, maar niet voor de hand liggende, problemen bij kettingsets aan waarbij de oorzaak vaak niet wordt verholpen. Zonde, want dan komt je klant binnen niet afzienbare tijd terug met hetzelfde probleem, het falen van de kettingaandrijving.

Aan de hand van praktische tips en trick toont Febi hoe je de reparatie duurzaam kan uitvoeren en de levensduur van de ketting wordt verzekerd.

Schrijf je gratis in

Toegang tot de training is gratis, maar wees er snel bij. Er zijn slechts 60 plekken vrij voor deze training. Inschrijven kan via dit formulier.

Het programma ziet er als volgt uit:
12.00 uur          Ontvangst met lunch
12.45 uur          Aanvang training
14.45 uur          Einde programma
15.00 uur          Naborrelen en netwerken
15.30 uur          Einde

Locatie: Auto prof / AMT Live 2019 Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem.

Nog meer kennis op doen

Wil je na afloop van de training nog meer kennis opdoen over uiteenlopende onderwerpen?
Bezoek dan meteen Auto Prof – AMT Live waar je kan kiezen uit zestien verschillende kennissessies.

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel