nieuws

Motorrevisie, zelf doen of uitbesteden?

Werkplaats & Onderhoud 2824

Volgende maand staat AMT in het teken van motorenrevisie. Er zijn verschillende revisiebedrijven, met elk hun eigen specialisme. Maak jij gebruik van die revisiespecialisten of reviseer je zelf? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Beantwoord de vragen en ontvang een zelfklemmende trechter van Beta.

Motorrevisie, zelf doen of uitbesteden?
Cilinderkoprevisie is specialistsche klus. Heb jij de kennis en de apparatuur in huis om dit zelf uit te voeren of laat je dat liever aan een revisiebedrijf over?

Reviseren is vaak een goed alternatief voor vervangen. Het is niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Motorenrevisiebedrijven zijn vaak gespecialiseerd in specifieke motoren (diesel, benzine of bijvoorbeeld oldtimers).

Doe maar een nieuwe?

Regelmatig hoor je (revisie)bedrijven over bepaalde probleemmotoren, meestal gaat het dan over gedownsizede exemplaren. “Vervangen”, zegt de fabrikant als deze het begeeft. De motoren zijn zo gemaakt dat er letterlijk niet veel ruimte is voor revisie, afgezien van distributieketting of cilinderkop. Welke problemen kom jij tegen met deze motoren? Ga je dan voor vervangen of toch reviseren?

Uitbesteden of zelf doen?

Sommige autobedrijven besteden alle revisiewerkzaamheden uit. Andere voeren revisiewerkzaamheden zelf uit. Dat kan prima, mits je over de juiste kennis, ervaring, onderdelen en apparatuur beschikt. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Beantwoord onderstaande vragen via en wie weet komt de Beta trechter t.w.v. 29,95 jouw kant op.

De vragen

Reageer op dit artikel