nieuws

Kennissessie: Dataloggen, een andere manier van diagnosestellen

Werkplaats & Onderhoud 1051

Een storing lokaliseren kan soms best lastig zijn. De diagnosetools wijzen je steeds beter in de juiste richting, maar dat is niet altijd zaligmakend. Hoe het anders kan? “Middels dataloggen”, zegt Toon Bertens. Wat is het? En waarin verschilt het van een scopemeting?

Kennissessie: Dataloggen, een andere manier van diagnosestellen

Een plotselinge daling van de motortemperatuur. Met een scope is dat bijna niet zichtbaar, maar middels dataloggen wel. “Kijk, dat kan handig zijn bij het stellen van een verdere diagnose!”, zegt Toon Bertens. Hij is docent op het Koning Willem I college en dagelijks bezig met het opleiden van Technisch Specialisten. Dataloggen biedt interessante mogelijkheden om je op een andere manier diagnose te stellen. Hoe? Dat leer je in deze kennissessie op Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019.

Dataloggen als alternatief

In deze kennissessie laat hij de mogelijkheden van dataloggen zien middels diverse praktijkvoorbeelden. Het doel? Goed beredeneren van de diverse signalen en zo de juiste oorzaak vinden. Want niet altijd kun je afgaan op de diagnosetester, en dan vormt dataloggen een goed alternatief. Zet deze kennissessie dus zeker op je bezoeklijst. Het complete programma vind je op deze pagina. In totaal staan er zestien kennissessies op het programma. Vier tegelijk om 17.30 uur, 18.30 uur, 19.30 uur en om 20.30 uur.

Je alvast voorbereiden? Lees het artikel: Back to basics: Dataloggen in de klas van Toon Bertens.

 

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel