nieuws

Kennissessie ACtronics: Diagnosestellen aan turboactuatoren

Werkplaats & Onderhoud 1665

Verlies van vermogen van een moderne motor kan onder andere komen door een defecte turboactuator. Kans op ernstige schade is er dan gelukkig niet, maar zo’n actuator bestaat uit meerdere componenten die defect kunnen gaan. Hoe vind je de schuldige en wat zijn dan de reparatiemogelijkheden?

Kennissessie ACtronics: Diagnosestellen aan turboactuatoren

In de Kennissessie welke elke dag plaats vindt tijdens Auto Prof – AMT Live Hardenberg (12, 13 en 14 oktober) beantwoord ACtronics de volgende vragen: Wat als uit je diagnose blijkt dat de elektrische turboactuator kapot is? Wat kan er intern defect raken en wat kunnen hiervan de oorzaken zijn? Hoe werkt zo’n turboactuator eigenlijk? Welke mogelijkheden heb je? En nog belangrijker: is de defecte turboactuator de oorzaak of het gevolg?

Voorbereiden op de kennissessie?

Auto Prof – AMT Live draait om leren, beleven én ontmoeten. Dus kennis tanken in de theaters en ontmoetingen met experts op de stands.

Dat kan door de ACinsight over de Hella turboactuator te lezen. “Het principe van een turbocompressor is eigenlijk heel eenvoudig, maar het is wel zo verstandig om dat brute geweld enigszins onder controle te houden. Zonder een vorm van drukregeling blijft de turbo onbeperkt lucht de motor inblazen en dit is lang niet altijd gewenst. Sterker nog, dit kan in bepaalde gevallen voor serieuze motorschade zorgen. In een ideaal scenario wil je de turbodruk eigenlijk continu aan kunnen passen aan de huidige omstandigheden. Gelukkig bestaan er turboactuatoren die deze taak inderdaad op zich kunnen nemen, maar wat doet zo’n actuator precies? En misschien nog interessanter: wat gebeurt er als zo’n turboactuator defect raakt?” schrijft ACtronics in hun ACinsight over turboactuatoren.

Kortom, kom kennis tanken tijdens de ACtronics Kennissessie!

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel