nieuws

Dit zijn de zestien kennissessies in Gorinchem!

Werkplaats & Onderhoud 2012

“Motorschade door Low Speed Pre Ignition”, “Dataloggen, een andere manier van diagnosestellen”, “Kettingdistributie: Hoe schade voorkomen?”, “APK nu en in de toekomst”, en zo zijn er nog twaalf andere onderwerpen te noemen van de zestien kennissessies die je in Gorinchem kan volgen tijdens Auto Prof – AMT Live. Welke kies jij? Tijd voor een overzicht.

Dit zijn de zestien kennissessies in Gorinchem!
Wat kom jij leren van de kennissessies gegeven door experts uit de autobranche?

Een mix van technische en ondernemer gerichte kennissessies staat voor je klaar in de vier kennisdomes op 12, 13 en 14 februari in Gorinchem. Een specialist van Forté bijvoorbeeld neemt je mee in de wereld van LSPI, Low Speed Pre Ignition. Het is een vorm van detonatie in direct ingespoten benzinemotoren bij lage toerentallen. En dat kan mechanische problemen opleveren. Waarom, en wat je er tegen kan doen legt Forté uitgebreid uit.

En zo kun je in nog vijftien andere kennissessies meer kennis op doen. Zo tref je ook Marco van Wijk, docent op een ROC aan waarin hij middels praktische voorbeelden laat zien hoe fuel trims je kunnen helpen bij diagnosestellen. Vertelt ZF je wat de do’s en don’ts zijn bij een oliewissel aan een automatische transmissie en leer je meer over dataloggen (Toon Bertens), 3D-printen (Ultimaker) en het vervangen van een A/C-compressor (Denso).

Wil je meer weten over diagnosestellen dan kun je terecht bij GMTO voor de sessie ‘De storingen van vandaag en de oplossing van morgen‘, bij ACtronics met Diagnosestellen aan turboactuatoren of bij Febi met ‘Kettingdistributie: Hoe schade voorkomen?‘.

Antwoord op APK vragen

Ben je APK-keurmeester? Bert Top van de RDW geeft samen met Erwin den Hoed, redacteur AMT, antwoord op vragen over de APK. In een andere kennissessie kijkt Arthur van Lee namens RDW vooruit op ontwikkelingen in de toekomst, met onder andere de deeltjesteller.

Op naar de toekomst

Ben je ondernemer, dan vind je wellicht de kennissessies die je helpen in de toekomst interessant. Is jouw werkplaats klaar voor Hybride & EV? Tech360 duikt met je de veranderingen in. Mis ook zeker niet de toelichting van onderzoekers Bram Wolf en Eric van ’t Hof op het Werkplaats van 2040-rapport. Dit onderzoek met als initiatiefnemers Bovag, RAI Vereniging, OOMT en Innovam biedt een gedegen kijk op de werkplaats van de toekomst.

Jeroen Vertongen: “Wij zien de connected car als kans.”

Nog meer toekomst ontdek je in de kennissessie ‘Vandaag beginnen aan je bedrijf van overmorgen’ door Jeroen Vertongen en Roel Keunen. Eerstgenoemde reisde afgelopen december opnieuw af naar Silicon Valley met nu de focus op de veranderende mobiliteit en de gevolgen daarvan voor de service en producten die het hedendaagse autobedrijf aanbiedt. Is dat toekomstbestendig of moeten we snel schakelen?

Veilig werken en social media

Vergeet overigens ook niet de dag van vandaag. Hoe werk je veilig en volgens de richtlijnen met gevaarlijke stoffen? Berner helpt je daarmee zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij een audit, of nog erger een bedrijfsongeval. Een heel ander onderwerp is de kennissessie van Gijs Ros, eigenaar van Marketing Rocks. In zijn kennissessie leer je hoe je social media inzet om je lokale bereik te vergroten.

Zestien kennissessies om uit te kiezen

Hieronder vind je het schema van de Kennissessies verdeeld over de vier kennisdomes. Net als in Hardenberg, maar een verschil ten opzichte van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2018, is dat we opblaasbare iglo’s neerzetten. Hiermee houden we het geluid binnen de perken en dat beviel erg goed. Ook nu geldt, zorg dat je op tijd klaar zit, want vol = vol.

Meer informatie over het programma vind je terug op www.amt.nl/autoprof-amtlive. Of volg het evenement op Facebook via deze pagina.

 

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Gorinchem!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 12, 13 en 14 februari 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 71923101 op de inschrijfpagina of gebruik direct deze link.

Reageer op dit artikel