nieuws

Bardahl denkt aan klassiekers met Carburateur Cleaner

Werkplaats & Onderhoud 1418

De benzine van voor het ongelode tijdperk gaf een smerende werking bij de ontbranding. Dit zorgde ervoor dat carburateurs niet uitdroogden. Door het toenemende gebruik van ethanol in de huidige benzine wordt de brandstof zeer droog en schraal. Deze verandering is funest voor motoren uitgerust met een carburateur.

Bardahl denkt aan klassiekers met Carburateur Cleaner

“Bardahl Carburateur Cleaner is ontwikkeld om de vele problemen te voorkomen en op te lossen die zich voordoen bij carburateur motoren. Deze brandstofreiniger is een welkome aanvulling in het additievenassortiment”, aldus Robert-Jan Jonker van Bardahl. De carburateur reiniger gaat direct in de brandstoftank. Het zorgt ervoor dat de sproeier, vlotter, en dergelijke schoongemaakt worden. Daarnaast laat het product een klein oliefilmpje achter. De vlotter dicht daardoor goed af en zorgt dat de sproeier voldoende open kan en niet blijft hangen door ‘gomvorming’ van ongelode benzine.

Het effect? Volgens Bardahl een verbeterde respons op het gaspedaal en de motor draait soepeler en mooier. “Regelmatig gebruik van deze benzinereiniger zorgt ervoor dat de carburateur schoon blijft en niet uitdroogt.”

Carburateur reiniger is geschikt voor iedere benzine (behalve E85 biobenzine) en katalysator en tast geen plastic of rubber pakkingen aan.

Meer informatie? Kijk op www.bardahl.nl

Reageer op dit artikel