nieuws

Bandenservice, hoe doe jij dat?

Werkplaats & Onderhoud 1839

Hoe stel je diagnose aan de hand van banden? Welke bandenproblemen kom jij in je werkplaats tegen en welke apparatuur gebruik je dan? Voor het thema-artikel in AMT 1 zoeken we ervaringen. Doe je mee? Dan scoor je een ventielschroevendraaier van Beta Tools.

Bandenservice, hoe doe jij dat?
Wielen zijn groter en zwaarder geworden. Gebruik jij een tilhulp bij de auto en bij de bandenwisselaar?

Banden zijn enorm belangrijk. Voor veiligheid, rijcomfort en brandstofverbruik. Je klant verwacht een band die aan al deze eisen voldoet, lang mee gaat en niet te duur is.

Hij wil weten welke banden de juiste zijn onder zijn auto, maar ook hoe het komt als een band niet aan de verwachtingen voldoet. Hoe leg jij je klant het belang van de juiste band uit? Maak je gebruik van het bandenlabel en welke bandeneigenschappen wegen het zwaarst bij jouw advies?

TPMS is verplicht, maar je klant heeft er (nog) niet veel kennis van. “Waarom moet ik nieuwe sensoren voor mijn winterbanden?” Hoe

Dat komt vast goed uit, deze ventielschroevendraaier van Beta Tools. Deze is vooraf gekalibreerd ( 0.4 Nm automatisch vastklemmen van het ventiel) en zeer geschikt voor TPMS ventielen. Het slipmechanisme voorkomt dat de ventielafdichting kan beschadigen.

adviseer jij je klant en kan jij alle TPMS-klussen, zoals inleren en klonen van sensoren, zelf aan in je werkplaats?

En wat valt er onder ‘service’? Wanneer is iets service aan de klant en wanneer moet hij er

gewoon voor betalen? De scheidslijn is niet altijd even duidelijk, maar kan je wel omzet schelen.

Pas op je rug

Een wiel wisselen van een moderne auto is best een zwaar klusje. Helemaal als je dat regelmatig doet. Steeds vaker zien we tilhulpmiddelen in de werkplaats terug. Of, bij veel bandenwissels, zelfs een complete bandenstraat.

De vragen:

Reageer op dit artikel