nieuws

ZF legt uit: Hoe verwissel je olie aan een automatische versnellingsbak?

Werkplaats & Onderhoud 2352

In 2017 stonden er iets meer dan 120.000 personenauto’s met een automatische transmissie geregistreerd, leren we uit ‘Mobiliteit in cijfers’ van de Bovag en Rai vereniging. Bijna 16.000 meer dan het jaar ervoor. De automaat wordt steeds populairder. Grote kans dat deze regelmatig voor onderhoud en reparatie in je werkplaats verschijnt. En dat gaat anders dan bij een handbak. Neem de oliewissel, hoe doe je dat eigenlijk bij een automatische versnellingsbak? ZF legt het je uit, kijk maar mee.

ZF legt uit: Hoe verwissel je olie aan een automatische versnellingsbak?

Tijdens Auto Prof – AMT Live in Hardenberg legde ZF uit waarom olie verversen belangrijk is, wat je daar voor nodig hebt én hoe je dat goed uitvoert bij een automatische transmissie. Op Facebook zonden wij een livestream van deze kennissessie uit. Heb je hem nog niet gezien? Kijk hem dan hieronder. Was je er bij of heb je hem live meegekeken? Bekijk hem dan nog een keer. Je kennis verversen helpt om deze op peil te houden!

Reageer op dit artikel