nieuws

Trucktechniek, hoe doe jij dat?

Werkplaats & Onderhoud 1324

Met de vlam in de pijp onderweg om de lading af te leveren. Truckfabrikanten willen dat hun trucks zo veilig en comfortabel mogelijk van A naar B gaan. Dat zie je terug in de vooruitstrevende trucktechniek. Wij zijn benieuwd naar wat jij in je truckwerkplaats tegenkomt. Deel jouw ervaring met ons en scoor een Snap-on 680 gram terugslagvrije kunststofhamer.

Trucktechniek, hoe doe jij dat?

Uitlezen op afstand kan al jaren bij trucks. Wat is de status van de remmen? Hoe hoog is het oliepeil en klopt de bandenspanning? Is er een afwijking of een foutcode, dan geeft het systeem een melding, waardoor je de transporteur kunt benaderen om een werkplaatsbezoek in te plannen.  En hoe zit het met het onderstel van vrachtwagens? Hoe vaak komen trucks in jouw werkplaats voor een uitlijnbeurt na een ‘bumpy ride’?

Een andere ontwikkeling is de toename van veiligheidssystemen. Autonomous Emergency Braking (AEB) grijpt in als de chauffeur niet tijdig remt en het Lane Departure Warning System (LDWS) waarschuwt de chauffeur als hij onbedoeld zijn rijstrook verlaat. Truckfabrikanten gaan nog een stap verder en voeren proeven uit met trucks die in colonne rijden. Daardoor kan de wegcapaciteit efficiënter gebruikt worden en neemt de kans op ongevallen door menselijke fouten af.

Aardgas, elektrisch of waterstof

Eerlijk is eerlijk… voor wat hoort wat. Daarom krijgen de 25 waardevolste inzendingen een Snap-on 680 gram terugslagvrije kunststofhamer ter waarde van € 44,00

Natuurlijk zijn er ook ontwikkelingen in de aandrijflijn. Het verbruik en de uitstoot moeten omlaag. Er zijn al grote stappen gemaakt en de eerste volledig elektrische trucks bestemd voor stadsdistributie gaan in productie. Maar fabrikanten kijken ook naar alternatieven: CNG, LNG, hybride en waterstof.

Kortom, werken aan ‘de grote jongens’ is uitdagend. Ook voor jouw werkplaats? Deel je ervaringen op het gebied van trucktechniek en scoor een Snap-on 680 gram terugslagvrije kunststofhamer ter waarde van € 44,00. Wees er snel bij. De 25 meest waardevolle inzendingen ontvangen de Snap-on hamer. Die heb je dan mooi op de kop getikt!


Reageer op dit artikel