nieuws

Draper tools neemt Delta International over

Werkplaats & Onderhoud 982

Het Britse familiebedrijf Draper Tools, in eigen land een grote gereedschappen groothandel, wil uitbreiden naar ‘het Continent’ zoals de Britten het Europees vasteland noemen. Daarvoor hebben ze Delta International gevonden, Nederlandse branchegenoot met connecties in binnen- en buitenland. Met de overname van Delta International wil Draper verder groeien.

Draper tools neemt Delta International over
Draper laat heel wat diverse gereedschappen en apparatuur onder eigen naam maken.

Zowel Draper als Delta International importeren onder meer Duitse gereedschapmerken. Dat is bij Draper voor handgereedschap Elora, met daarnaast het gamma van Knipex tangen. Delta importeert Deltach handgereedschap en gereedschapkarren en Steiner luchtapparatuur, met als tweede gereedschappenlijn Custor.

Het bijna een eeuw oude Draper Tools heeft nog veel meer, zoals tuin- en bouwgereedschap. Ze leveren niet alleen aan grossiers, maar ook aan doe-het-zelf winkels voor particulieren. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie aan het hoofd van dit bedrijf.

Aanvullend gamma

Een belangrijke lijn bij Delta International is het gereedschap van Deltach.

Delta International werd opgericht door de huidige directeuren, die na de overname in functie blijven. Naast hand- en luchtgereedschap wordt een uitgebreide lijn van verbruiksproducten geboden, ook voor het schadebedrijf.

Dat sluit goed aan bij het programma van het veel grotere Draper, zonder dat de geleverde merken overlappen. Hiermee wordt het aanbod van Delta International flink uitgebreid, terwijl Draper Tools nieuwe markten buiten Groot-Brittannië kan aanboren.

Europese ambities

We overdrijven niet veel met de uitspraak dat Draper Tools voor elk soort klus gereedschap, uitrusting en materialen in huis heeft. Bijvoorbeeld ook lijmen en kitten, schoonmaakuitrusting, elektrisch gereedschap en een lijn batterijgereedschap op een universele 20 volt accu.

Het kan nauwelijks missen dat de Brexit perikelen meespelen in deze overname. Import van Duits gereedschap naar Engeland kon weleens duurder en een stuk lastiger worden. Net zoals Britse producten naar EU-landen brengen. Dus is een vestiging van Draper Tools in de EU dubbel verstandig. En dat wordt nu met de Delta International overname gerealiseerd.

Reageer op dit artikel