nieuws

Wie zijn de eerste weekwinnaars ‘Autotechnicus’ en ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’?

Werkplaats & Onderhoud 933

Op de ROC’s in Nederland barst het van het autotechnisch en het bedrijfsautotechnisch talent. AMT gaat jaarlijks op zoek naar de allergrootste talenten. Wie voeren na de eerste week in beide competities de ranglijst aan? Hoe gaat de strijd verder? En nog belangrijker: Hoe doe jij mee?

Wie zijn de eerste weekwinnaars ‘Autotechnicus’ en ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’?
Blink je uit in de online kennistest, dan plaats je je voor de finale in de IBKI werkplaats in Nieuwegein.

Welke gegevens zitten opgeslagen in de BEM-code van deze accu? Wat kun je zeggen over druk en toestand van het koudemiddel aan de uitgang van het afgebeelde onderdeel? Welke waarde moet de zekering van een constant-plus in de bedrijfsautocabine minimaal hebben? Zomaar wat vragen die je kunt tegenkomen in de voorrondes van de ‘Autotechnicus’ en de ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’.

Hazet-schroevendraaierset

Toolspecial stelde deze weekprijs ter beschikking. De finale is een waar prijzenfestival, met een gevulde Hazet-gereedschapswagens, een jaarcontract bij Volvo Trucks, RPT-trainingen en een kijkje achter de schermen bij Mammoet Rallysport en een Sonos Play 1.

Dikke prijzen én eeuwige roem

Ben jij MBO-student Autotechniek of Bedrijfsautotechniek en kun je dat soort vragen wel aan? Dan staan er dikke prijzen én eeuwige roem op je te wachten in de competities voor de Autotechechnicus of de Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst.

Push de button!

Hoe je meedoet? Simpel, push de ‘Ik doe mee!-button’ op www.autotechnicusvandetoekomst.nl of op www.bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl. En je krijgt vanzelf tien lastige vragen voorgeschoteld. Of je daar veel punten op scoort? Dat hangt af van de kwaliteit van je antwoorden én van de tijd die je nodig hebt om ze te geven. Scoor je deze week het hoogst, dan heb je prijs, je bent Weekwinnaar van week 2 en je wint een 15-delige schroevendraaierset van Toolspecial!

Martijn Veen…? Waar kennen we die van?

De eerste weekwinnaars

Inderdaad, van week 2 want de eerste van de vier weken van de online voorronde zit er op en enkele honderden MBO-studenten wisten de ‘Ik doe mee-button’ al te vinden.

Ok, dan nu het moment van de bekendmaking van de weekwinnaars van week 1, Weekwinnaar van week 1 van de Autotechnicus van de Toekomst is … tromgeroffel… Job Visser van ROC Mondriaan!

En eerste weekwinnaar bij de Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst is … opnieuw tromgeroffel… Martijn Veen van ROC van Amsterdam / MBO College Westpoort. Hé Martijn, kennen we die niet van de finale van vorig jaar…? Job en Martijn, van harte gefeliciteerd!

Job en Martijn, van harte gefeliciteerd!

Scholenprijs

Natuurlijk noemen we ook even de ROC’s die goed scoren, er is immers ook een scholenprijs: De top 10 van de BATvdT-kennistest studenten zitten op: Summa Automotive, ROC Nijmegen, ROC Midden Nederland / Automotive College, ROC van Amsterdam / MBO College Westpoort, ROC Nijmegen, en Landstede Techniek & Innovatie.

De top 10 van de ATvdT- kennistest studenten zitten op: ROC Mondriaan, ROC Midden Nederland / Au tomotive College, FCA university, ROC Aventus Automotive, Radius College.

Technisch trainer bij Volvo Trucks Many van Krieken tijdens de halvefinale vorig jaar in actie als jurylid. Dit jaar is de examenwerkplaats van IBKI in Nieuwegein het strijdtoneel voor de finale.

Op naar de grote finale

Je hebt nog tot 11 november de kans deel te nemen aan de online kennistest. Hoor je uiteindelijk bij de beste vier van de ATvdT online kennistest of die van de BATvdT, dan plaats je je voor de grote finale. Daar is het handen uit de mouwen voor de praktijkopdrachten in de examenwerkplaats van IBKI op vrijdag 23 november. Veel succes en graag tot ziens in de finale!

Reageer op dit artikel