nieuws

Van Leeuwen Test Systems blijft in de familie

Werkplaats & Onderhoud 620

Van Leeuwen Test Systems uit Etten-Leur, is door oprichter Cornelis van Leeuwen, verkocht aan zijn zoon Theo van Leeuwen, tevens dga van Autec-VLT uit Montfoort, specialist in hefbruggen en APK-apparatuur. Met de overname door Theo van Leeuwen blijft de Nederlandse, maar wereldwijd actieve innovatieve producent en ontwikkelaar van testsystemen voor de personenauto- en trucksector, in de familie.

Van Leeuwen Test Systems blijft in de familie

Naast het Nederlandse hoofdkantoor en de productielocatie in Etten-Leur, heeft VLT vijf eigen vestigingen in België, Groot-Brittannië, Maleisië, Singapore en Dubai. Daarmee behoort Van Leeuwen Test Systems tot de toonaangevende fabrikanten in het high-end segment als het om ondersteltestsystemen en emissiemeetapparatuur gaat. Equipment dat onmisbaar is bij onder andere het periodiek keuren van personen- en vrachtauto’s – de APK – in het kader van het verbeteren van de rijveiligheid en het verlagen van de emissie-uitstoot.

60 jaar ondernemerschap

Cornelis van Leeuwen: “Ik ben inmiddels 84 jaar en ondanks dat de geest scherp is, is het ook een keer tijd om na ruim 60 jaar gepassioneerd ondernemerschap (de onderneming werd op acht februari 1958 opgericht) de lang uitgestelde stap opzij te zetten. We hebben de overdracht lang voorbereid, want de aandacht moet gericht blijven op de business en de serviceverlening, ook al heeft zo’n overdracht veel aandacht nodig.”

Theo van Leeuwen: “VLT gaat ook een heel nieuwe fase in. Door de internationale ontwikkelingen op het gebied van de periodieke controles – de apk – zeker ook in relatie met de connected car, gaat er een hoop veranderen. Daar hebben we qua R&D al flinke stappen gezet, aan het VLT-team de opdracht dit verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Daarnaast is de ontwikkeling van emissiemeetapparatuur voor de middellange termijn nog een uitdaging die we graag aangaan. Kortom, een uitdagende challenge.”

In AMT 10 lees je het interview met Cornelis van Leeuwen welke we eerder dit jaar maakten ten gelegenheid van het zestigjarige bestaan van VLT.

VLT-teststraat in Dubai

VLT levert over de hele wereld equipment en eind 2017 bezochten we het APK-teststation met maarliefst zes ‘lanes’ waarop nagenoeg volautomatisch gekeurd kan worden. Lees het hele artikel hier terug (PDF).

Reageer op dit artikel