nieuws

Roetfilter benzinemotor reinigen met JLM

Werkplaats & Onderhoud 1536

Met de komst van Euro 6d-benzinemotoren doet ook partikelfilter voor deze motoren, GPF, zijn intrede. We kennen het DPF bij dieselmotoren natuurlijk al vele jaren net als de problemen die daarmee ontstaan in de praktijk. Een vollopend filter of een regeneratie die niet slaagt. En daar zijn reinigers voor. JLM brengt nu naar eigen zeggen de eerste GPF-reiniger op de markt.

Roetfilter benzinemotor reinigen met JLM
JLM is naar eigen zeggen de eerste met een GPF, Gasoline Partikel Filter, reiniger voor de laatste generatie benzinemotoren.

De oprichter en CEO van JLM Lubricants Gilbert Groot: “Na het uitvoeren van uitgebreid onderzoek durf ik met vertrouwen te zeggen dat de JLM Benzine GPF Reiniger een wereldprimeur is. Alle nieuwe benzine en benzine-hybride auto’s zullen worden uitgerust met een benzine partikelfilter (GPF) volgens de Europese richtlijnen voor voertuigemissies. We voorspellen dat de nieuwe GPF-filters gaan verstoppen, net zoals het diesel-roetfilter dat doet. Wanneer dit gebeurt, lost ons product het probleem op. De wetenschap erachter is vergelijkbaar met de huidige strategie voor DPF’s, namelijk het verbranden van het verzamelde roet bij een lagere temperatuur.”

Is de noodzaak er?

Dat is inderdaad de grote vraag. Een benzinemotor heeft een stuk hogere uitlaatgastemperatuur dan een dieselmotor wat mogelijk het probleem van ophopend filter / niet goed verbranden van het roet, voorkomt. Waarom dan toch deze reiniger? We vroegen Gilbert Groot om een reactie: “Niemand weet op dit moment hoe de GPF zich zal gaan gedragen, ook wij niet. De praktijk moet gaan uitwijzen of de GPF zich zal vullen met overtollig roet of niet.”

Er is vraag naar

“De reden waarom wij toch besloten hebben om dit product in het programma op te nemen is omdat wij door ons netwerk er bij herhaling naar gevraagd zijn. DPF-reinigen is tot een specialisatie uitgegroeid binnen JLM en daarbij was de kennis bij ons in huis om een dergelijk product voor het GPF te maken. Dus een klein beetje voor de markt uit hebben wij de oplossing vast op de plank mocht het nodig zijn”, besluit Groot lachend.

Reageer op dit artikel