nieuws

Overzicht demonstraties en primeurs

Werkplaats & Onderhoud 773

Er viel altijd al veel te beleven op de Auto Prof, maar we doen er nog een schepje bovenop met Auto Prof – AMT Live. Aan alle partners is gevraagd een demonstratie of wedstrijd te verzorgen. Veel interactie op de beursvloer dus bij nagenoeg elke standhouder. Hieronder vind je een overzicht. Van demonstraties met diagnoseapparatuur tot het winnen van een Playstation 4 of zelfs een racecursus op Circuit Assen!

Overzicht demonstraties en primeurs

Bij GMTO staat alles in het teken van diagnosestellen. Ontdek nieuwe trainingen op het gebied van Pass-thru en het digitale onderhoudsboekje. GMTO demonstreert ook een nieuwe streamermeting. Hiermee kun je onbepaalde tijd meten, met hoge snelheid en dus alles registreren om de oorzaak van een probleem te achterhalen.
Ook DiagnosES neemt meerder primeurs mee, waaronder het nieuwe topmodel van Foxwell, de GT90, en de Cool Smoke HP, een hogedruk rookmachine om eenvoudig lekkages op te sporen.

Elektronica-revisie

ACtronics doet 70.000 revisies per jaar en praat je op de stand bij over de laatste ontwikkelingen. Ook zijn vele onderdelen te zien waar vaker defecten aan gevonden worden. Behalve kennis opdoen kun je ook je racevaardigheden tonen in een echte F1-simulator. De snelste wint een racecursus op het circuit van Assen!

Verdiepen in software

CSW levert moderne garagesoftware en biedt nieuwe functionaliteiten in AutomaaT GO. Van geïntegreerde whatsapp-functionaliteit tot koppeling met vele andere systemen waaronder technische informatie van HaynesPro. Bezoek de demonstratie en doe mee aan de winactie.

Deltec Software levert software voor importeur, grossier en garagist en demonstreert de webbased software graag aan je waaronder het nieuwste DAS 2.0-pakket. Nog meer ontwikkelingen in software voor het autobedrijf vind je bij Gaston Software. Ook dit systeem kent vele koppelingen, werkt in de cloud en is nu, naast VWE, gekoppeld met RDC voor het keuren en de online kilometerregistratie. Ook hier is er toegang tot HaynesPro.

Demonstratie glasreparatie

Glasstech is specialist in ruitreparatie en toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van ruitreparatie. Daarnaast vinden voortdurend demonstraties van reparatie en glaspolijsten en kun je een minitraining gelaagd glas repareren volgen.

Aircoservice

Waeco Benelux is specialist op het gebied van aircoservice-equipment. Op de stand leer je meer over koudemiddel R1234yf en het opsporen van lekkages. De hele dag door zijn er demonstraties met aircoservice-equipment.

Onderdelen

Groupe PSA biedt in de sector van de aftermarket een antwoord op de behoefte van alle klanten. Met Eurorepar biedt Groupe PSA in meer dan 40 productgroepen onderdelen voor onderhoud en reparatie aan. Febi Bilstein daarentegen zoomt in Hardenberg meer in op vervangingsdelen voor distributiesets. Daarnaast is er aandacht voor stuur- en ophangingsdelen en levert het bedrijf onder de naam Blue Print een compleet aanbod van filters.

Motorvervuiling te lijf

Bij zowel Hich-Tec Specialty als Dupag tref je nieuwe producten aan omtrent motorreiniging. Van een nieuwe kleppenreiniger van High-Tec Specialty tot additief voor AdBlue door Dupag, distributeur van Mécatech. Bij Dupag maak je tevens kans op het winnen van diverse prijzen waaronder een videoscope t.w.v. € 349,-.

Tools

Serenco neemt nieuwe startboosters van Power Start, Gojak voertuigverplaatsers en garagekriks en Powerhand verlichting mee naar Hardenberg. Daarnaast ontvang je advies over vele gereedschappen en kun je je eigen werkplaats inrichten met de Boxoconfigurator.

Het AMT-kennisplein

Je kunt er niet omheen in hal 2. Vier grote opblaasbare iglo’s vormen de kennistheaters waar je volop nieuwe kennis kan tanken. Centraal tussen de vier theaters staat het AMT-kennisplein. Ook hier is veel te beleven.

In gesprek met de sprekers
Ontmoet op het AMT-Kennisplein de sprekers van de kennissessies om nog eens na te praten over het betreffende onderwerp. En dat onder het genot van een hapje en drankje aan een van de vele tafels.

Spar met de AMT-redactie
AMT verbindt automotive professionals en dat doet AMT-redactie dan ook graag zo goed mogelijk. Heb jij tips voor de redactie waar ze over moeten schrijven? Wat moet de redactie uitzoeken voor je? Of heb je juist een heel mooi bedrijf waar we zéker eens een reportage moeten komen maken? We horen het graag. Ga in gesprek met hoofdredacteur Tom Polman, adjunct-hoofd redacteur Erwin den Hoed, redacteur Annemiek van de Heg of AMT-webredacteur Marijke Pomstra. Van het vakblad en AMT.nl tot en met AMT Garageforum, AMT Reparatiewijzer en de social media-kanalen.

Raad het onderdeel en win een PS4!

Weet jij welke onderdelen verstopt zijn in de vijf black boxen? Noteer je antwoorden en maak kans op een Playstation 4 inclusief F1 2018-game.

Bij AMT hangt voor iedereen een goodiebag klaar om energie op te doen, en doe meteen mee aan de AMT Blackbox-actie. Herken jij de vijf autotechnische onderdelen door alleen te voelen? Onder alle goede inzenders verloot AMT een Playstation 4 incl. F1 2018!

Fotografie key in verkoop auto’s

Benèl levert alles op het gebied van fotografie en laat je zien hoe je auto’s maar ook onderdelen of gereedschappen het best in beeld brengt. In Hardenberg laat Benèl zien hoe je auto’s écht fotografeert. De primeur is een complete autostudio die in drie dagen te realiseren is.

Schadeherstel

Een monteur bekijkt de schade aan een autoChipsAway is een franchiseorganisatie, gespecialiseerd in spotrepair. Het bedrijf leidt schadeherstellers op, die vervolgens zelfstandig, in hun eigen regio, aan de slag gaan. Ontdek het concept op Auto Prof – AMT Live Hardenberg.

Equipment

Bij Autec-VLT ontdek je de nieuwste equipment wat betreft carrosserieschaarhefbruggen en emissie-apparatuur. Laatstgenoemde biedt nu de mogelijkheid om ook Euro 6 diesels zeer nauwkeurig te meten.

JN Testapparatuur is eveneens aanwezig met APK-equipment in Hardenberg en de praktijk staat centraal. Op de stand wordt emissieapparatuur live gedemonstreerd, evenals de nieuwe gaslektesters voor LPG-, CNG- of LNG-gaslekkage. Een primeur is de JAN-3, een oplossing voor uitlaatgasafzuiging bij designuitlaten.

Carrière maken bij ANWB

Toe aan heel wat anders? Op de stand van de ANWB Wegenwacht ontdek je wat een wegenwachter in huis moet hebben. Natuurlijk technische kennis, maar ook communicatieve vaardigheden spelen een grote rol. Geen dag is hetzelfde voor een wegenwachter, ontdek het zelf en mogelijk mag je zelfs een dag mee op pad!

Concepten

Heb jij een laadpaal? Zo nee, waarom zou je er een moeten hebben? Of juist niet?

Voor het eerst in Nederland zijn zowel Moobi als Quality Garage. Beide timmeren in België hard aan hun weg. Moobi heeft als doel je bedrijf toekomstbestendig te maken en focussen zich op laadpalen. Quality Garage is een voor Nederland nieuwe garageformule waarbij de focus ligt op opleiding en training vanuit Sergoyne.

Gast van AMT: Goed voorbereid naar Hardenberg!

Om niets te missen kan je via amt.nl/autoprof-amtlive je bezoek voorbereiden. Hier vind je ook de sfeerimpressie van de eerste gezamenlijke editie die eerder dit jaar in Gorinchem heeft plaatsgevonden. Niet voor niets zeggen we: Kom Leren, Beleven en Ontmoeten!

Auto Prof – AMT Live is op 16, 17 en 18 oktober 2018 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn op alle beursdagen van 15.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.  Je kan nu al inschrijven en we nodigen je van harte uit als gast van AMT. Gebruik hiervoor de code 61823001 of gebruik deze link.

Reageer op dit artikel