nieuws

MSH Equipment op Auto Prof – AMT Live

Werkplaats & Onderhoud 673

Tijdens deze editie van de Auto Prof – AMT Live die vandaag van start gaat pakt MSH equipment groot uit. En daar is een reden voor want er is groot nieuws te melden, meldt MSH Equipment! Er is een nieuwe UV LED lamp die voor het eerst te zien is in Nederland. Deze UV LED lamp van Scangrip, is een handlamp die een plek ter grootte van een A4 kan drogen.

MSH Equipment op Auto Prof – AMT Live

De Scangrip UV LED lamp is krachtig en is voorzien van een accu geschikt voor langdurig en professioneel gebruik. De behuizing is gemaakt van gecast aluminium met een stevige beschermrand. Daardoor is de UV LED lamp bestand tegen schokken en vibraties. De lens is van glas en is thinner resistent.

Bovendien is de lamp waterdicht en heeft een beschermklasse IP 67. Achterop de lamp zit een verstelbare handgreep waardoor de lamp makkelijk vast te houden is. Als extra is er een ophangsteun met magneet leverbaar. Het is een zogenaamd “cold curing” systeem. Dat betekent dat er geen warmte in het te drogen paneel gebracht wordt. Hierdoor is ook kunststof of ander warmtegevoelig materiaal zonder problemen te drogen. De droogtijd is extreem kort, na droging kan er direct geschuurd worden, er is geen afkoelperiode nodig. Een enorme tijdwinst in het proces.

De UV LED lamp heeft een ingebouwde, 3,7V en 6000 mAh accu. Hiermee kan 1,5 uur gewerkt worden. De droogtijd varieert afhankelijk van de laagdikte en materiaal, maar bedraagt maximaal enkele minuten. Achterop de behuizing is de droogtijd in te stellen en is een accu indicator voor de resterende werktijd. Meer weten over deze lamp en zijn prijs? Dat kan op de stand van MSH Equipment.

 

 

Reageer op dit artikel