nieuws

Deel je ervaring met versnellingsbakken en scoor een Snap-on zijkniptang!

Werkplaats & Onderhoud 1317

Onderhoud, reparatie en diagnose aan versnellingsbakken, hoe pak jij dat aan? Het aandeel automatische transmissies blijft groeien, dat zie je ook vast terug in jouw werkplaats. Bovendien vragen automatische bakken om ander onderhoud dan handgeschakelde. Deel je ervaring en scoor een Snap-on zijkniptang!

Deel je ervaring met versnellingsbakken en scoor een Snap-on zijkniptang!
De automaat spoelen. Zin of onzin? Doe je dat preventief of alleen bij problemen. En bij welke problemen dan?

De handgeschakelde versnellingsbak komt meestal niet voor in het onderhoudsschema. De automaat wel. De ATF-olie veroudert en raakt vervuild met slijpsel. Dat zorgt voor extra slijtage en allerlei storingen in de mechatronica veroorzaakt door het vuil.

En dus schrijft de fabrikant verversen voor. Is dat voldoende? Zou je bij die gelegenheid de automaat ook moeten spoelen? Of is spoelen alleen nodig bij problemen? Welke problemen met automatische transmissies kom je eigenlijk tegen en hoe pak je die aan?

En hoe ziet jouw diagnose aan versnellingsbakken eruit? Welke storingen kom je zoal tegen en met welke tools lees je deze uit? En dan de

Voor wat hoort wat. Jouw antwoorden belonen wij met een zijkniptang van Snap-on. Die kan je in je zak steken! (Of in je gereedschapskist bewaren.)

software updates, kan je klant daarvoor bij jou terecht of besteed jij dit liever uit?

Beantwoord de vragen

Kortom, de versnellingsbak is een onderdeel van de auto dat liefde en aandacht nodig heeft, maar die de werkplaats ook voor de nodige uitdagingen kan stellen. Wil je die met ons delen, dan ligt er voor jou zo’n praktische Snap-on zijkniptang klaar. Beantwoord daarvoor onderstaande vragen:


Jouw versnellingsbakervaringen zijn belangrijk voor ons. Jouw informatie ‘koppelen’ wij aan een waardevol thema-artikel. Is jouw reactie één van de 25 meest waardevolle? Mooi, dan belonen wij je met een mooi stukje Snap-on gereedschap.

Reageer op dit artikel