nieuws

AMT Blackbox: Dit waren de onderdelen en dit is de winnaar!

Werkplaats & Onderhoud 3052

Nee, geen oliefilter met afgelopen olie zoals een bezoeker me voorstelde. En ook geen lagervet. Nee, in de vijf openingen van onze stand zaten vijf auto-onderdelen verstopt. Van hele gebruikelijke, tot een onderdeel dat jongeren nauwelijks meer kennen. Welke? En, wie is de winnaar van de PlayStation 4 inclusief F1 2018-game?

AMT Blackbox: Dit waren de onderdelen en dit is de winnaar!
Welke vijf onderdelen zitten verstopt in de AMT-stand op Auto Prof - AMT Live Hardenberg? En wie wint de Playstation 4?

Wie Auto Prof – AMT Live in Hardenberg bezocht trof op het AMT-plein tussen de vier kennisdomes onze stand. Hier kwam je meer te weten over AMT, sprak je de AMT-redactie, ontdekte je de techniek van de bijzonder Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (510 pk!) én: kon je mee doen aan de AMT Blackbox-wedstrijd. Wat hield dat in? Dat leggen we hieronder uit inclusief de juiste antwoorden. Maar liefst 344 deelnemers hadden we, en dat snappen we want wie wil nou niet die gave PlayStation4 inclusief F1 2018-game winnen?

Op de tast onderdelen raden

Raad de vijf onderdelen op de tast en win een PlayStation 4!

In de vijf openingen van onze stand lagen vijf verschillende onderdelen. Aan iedere deelnemer de taak om met één hand en zonder te kijken te voelen welk onderdeel er lag in vak 1 t/m 5. Moeilijk? Mwa, viel wel mee getuige de 128 bierviltjes met goede antwoorden. Echter waren er ook 216 deelnemers die het nét niet goed hadden. Een ECU is geen radio/navigatie-systeem tenslotte, en een reactiestang is geen motorsteun. Ok, we zijn niet énorm kritisch geweest, maar je moest wel alle vijf onderdelen goed hebben.

Zo dus ook het verschil voelen tussen een stuurkogel en een fuseekogel. En er waren zelfs enkele deelnemers die ervan overtuigd waren dat de fuseekogel speling had. En ja, dat klopte. De onderdelen kwamen veelal net van enkele auto’s af bij een Renault-dealer.

De onderdelen

Een aantal weet je nu, maar we zetten het nog even op een rij.

Vak 1: Spanrol

In het eerste vak trof je een spanrol aan. Looprol of meelooprol telden we niet goed, want het was duidelijk voelbaar dat het een spanner betrof.

 

Vak 2: Fuseekogel

In het tweede vak lag deze fuseekogel, mét speling.. “Stuurkogel”, “Onderdeel van de ophanging” telden we niet goed.

 

Vak 3: Radio/navigatiesysteem

In het derde vak een groot onderdeel. Dit betrof een radio/navigatiescherm. Dus geen ECU, en geen “Onderdeel van het dashboard”. Velen hadden deze goed overigens.

 

Vak 4: Motorsteun

Een lastige bleek, want deze onderste/middelste motorsteun werd vaak anders genoemd. Van draagarm tot spoorstang. Lastig, in de beoordeling, maar alles wat doelde op motorsteun rekenden we goed.

 

Vak 5: Verdelerkap

Niet lastig voor wie al lang meeloopt in de autobranche, maar jongeren hebben dit onderdeel hoogstwaarschijnlijk nauwelijks vast gehad. De verdelerkap tref je nou eenmaal in de werkplaatspraktijk niet snel meer aan.

 

 

 

En de winnaar is…

Tja, 128 bierviltjes met allemaal de goede antwoorden. Hoe kiezen we daar nou de winnaar uit. Diegene die de speling op de fuseekogel benoemde? Of de deelnemer die “Onderste motorsteun van een Renault”, noemde? Nee, alle 128 hebben alle vijf onderdelen goed geraden en dus laten we het lot bepalen. Kijk maar mee:

Gefeliciteerd!

Zoals te zien in de video gaat het nog best snel om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Spanrol, Fuseekogel, Radio/navigatie display, Motor/baksteun, verdelerkap. Dat zijn de antwoorden die de winnaar opschreef. En zijn naam? Eedse Jagersma! Een snelle Google-zoekactie levert ons op dat hij chefwerkplaats is bij AutoExcellent Bosklopper. Tijd voor een belletje voor we dit artikel online zetten. Zijn reactie: “Fantastisch! Ik heb twee dochters (12 en 10) en die zijn aardig autogek. Gaan wel eens mee motorrijden (achterop uiteraard) en zo’n PlayStation 4 die komt hier wel goed terecht. Zeker met de herfst en winter in aantocht. Super bedankt!

Niet gewonnen?

Uit alle goede inzenders loten we volgende week nog een troostprijswinnaar.
Heel Auto Prof – AMT Live gemist? Bekijk hier onze Liveblog terug én, zet 12, 13 en 14 februari 2019 in je agenda, want dan vindt Auto Prof – AMT Live in Gorinchem plaats en natuurlijk houden we dan ook weer de AMT Blackbox-actie!

Reageer op dit artikel