nieuws

Hoe werken de nieuwe APK-regels?

Werkplaats & Onderhoud 8893

Is het roetfilter nog aanwezig? Staan de mistlampen goed? Gaan alle controlelampjes uit? Sinds 20 mei gelden een aantal nieuwe regels in de APK. Hoe zijn je ervaringen met die nieuwe regels? Deel ze en scoor een verrassende AMT-goodiebag.

Hoe werken de nieuwe APK-regels?
Controle op lekdichtheid alleen voor het uitlaatsysteem is niet genoeg. Ook moet er een visuele controle op het roetfilter plaatsvinden indien deze gemonteerd hoort te zijn. Wat kom jij tegen?

Vijf dagen voor de nieuwe APK-regels van kracht werden, vroegen we RDW-APK-specialist Dennis Ipenburg het hemd van lijf over de nieuwe regels. Dat deden we in een AMT Webinar, dat je hier terugkijkt. Speciaal voor dat webinar maakten we samen met APK-keurmeester Bart Scholten vier instructieve video’s.

Half jaartje ervaring

We zijn inmiddels een klein halfjaartje verder en we zijn benieuwd naar je ervaringen. Ok, het raadpleegscherm zei ‘ja’ bij ‘Roetfilter verplicht’. Maakte je dat al mee? Ging het ok? Viel je in de steekproef? En toen? En koelvloeistoflekkage? Heb je daar al een ReparatieAdviespunt voor genoteerd? En heb je al ervaring met de afstelling van mistlampen

Deel je ervaring

Kortom, we zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de nieuwe regels. We gebruiken ze in een dagelijkse kennissessie met Dennis Ipenburg van de RDW op Auto Prof – AMT Live. Wil je ze met ons delen? Beantwoord dan de volgende vragen:


Natuurlijk ben je van harte welkom om de RDW-kennissessie op 16, 17 of 18 oktober op Auto Prof – AMT Live mee te beleven. Heb je deze vragen beantwoord, dan ligt de verrassende AMT goodiebag voor je klaar. Ben je helaas verhinderd en moet je al het moois van Auto Prof – AMT Live missen? Geen nood dan sturen we de goodiebag naar je toe.

Kom als gast van AMT naar Auto Prof – AMT Live

Auto Prof – AMT Live vindt op 16, 17 en 18 oktober 2018 plaats in Evenementenhal Hardenberg. Van 15.00 tot 22.00 uur kan je (vak)kennis tanken in de kennistheaters en op de beursvloer. Meer informatie is te vinden op de website van Auto Prof – AMT Live.
De inschrijving is geopend. Je kunt je aanmelden als gast van AMT met de code 61823001, of gebruik deze directe link.

Reageer op dit artikel