nieuws

MSS+: Slim opbergen voor de ultieme workflow

Werkplaats & Onderhoud 1091

“Het werkaanbod van nu vraagt om goede opbergsystemen”, zegt Niels Veldt van Sonic. Daarom startte Sonic ruim drie jaar geleden met de ontwikkeling van een wandsysteem dat zich met de topmerken kan meten. Het resultaat presenteert Sonic straks op de Automechanika. AMT kreeg vast een sneak preview…

MSS+: Slim opbergen voor de ultieme workflow
Voorbeeldopstelling van MSS+. Meer zien? Sonic pakt groot uit op Automechanika en opent na afloop daarvan een eigen Experience Center in Purmerend. En er komt een online configurator.

“Als je een slimme workflow wilt creëren, heb je behoefte aan een slim opbergsysteem. Na drie jaar en één miljoen euro aan ontwikkelingskosten hebben we dat nu”, zegt Niels Veldt. Het Sonic-opbergsysteem heet MSS+, Modular Storage Solutions plus. (Niet te verwarren met het de huidige MSS-opbergsystemen). MSS+ bestaat uit standaardmodules, die naar eigen wens gecombineerd kunnen worden. Belangrijk, vindt Veldt, want: “Elke werkplaats is anders, heeft andere afmetingen en andere doelstellingen. Met de MSS+ lijn kunnen we elke werkplaats nu optimaal inrichten.”

Doordachte details

Veldt is trots op MSS+: “Elk onderdeel is onderscheidend. De bovenste laden van een ladekast kun je als schrijftafel gebruiken, in de onderste zitten ventilatiegaten, zodat je ‘m voor een lader kunt gebruiken.” En zo zijn er meer doordachte details: “In de deur van de hoge kast zit een opbergmogelijkheid voor een tablet, maar je kunt er ook gewoon een ouderwetse papieren werkorder in kwijt.”

Dit is niet zomaar een productje van Sonic, dit is echt ons kindje

Kwaliteit

En de Sonic-ontwikkelaars schreven kwaliteit met een grote K: “Ok, het systeem wordt geproduceerd in het verre oosten, maar de onderdelen zijn Europees, ze komen met name uit Duitsland en Oostenrijk. We gebruiken niet 1,2 maar 1,4 mm dik plaatstaal en de slides voor de onderste laden kunnen maar liefst 230 kg dragen.”

De constructie kreeg veel aandacht. MSS+ moet zich moeiteloos kunnen meten met topmerken als Dura, Dea en Lista.

Goedkoop is…

Kortom, MSS+ wordt is niet het goedkoopste systeem op de markt: “Het kost wel geld. Maar er zit wel tijdwinst in. Het systeem is ook weer compatibel met het gereedschap en de inlays van Sonic. Dus niet zoeken, je hebt alles bij de hand, olieslang, luchtslang, lader, tablet, PC. Minimaal lopen, maximale output.”

Passie

Veldt wil de introductie van MSS+ niet zomaar voorbij laten gaan: “We pakken groot uit met een MSS+ stand op Automechanika.” En voor wie Frankfurt te ver vindt: “Eind september openen we een speciaal MSS+ Experience Center in Purmerend.” Is dat ook te ver? Geen nood: “We bouwen nu aan een hele nieuwe website met alle 150 MSS+ artikelen en een configurator om een systeem te bouwen dat helemaal bij jouw werkplaats en jouw workflow past.”

De eerste order is overigens al geschreven: “We beginnen met een Audi-werkplaats in Duitsland met 20 monteurs.”

Het is duidelijk, Niels Veldt praat met passie over MSS+: “Vergeet niet, we hebben hier ruim drie jaar aan gewerkt, dit is niet zomaar een produktje van Sonic, dit is echt ons kindje.”

Reageer op dit artikel