nieuws

KSP doet roetfilters in bad

Werkplaats & Onderhoud 2776

Verstopte roetfilters, die niet naar behoren zijn geregenereerd, vormen een veel voorkomend probleem. Een nieuw filter is duur, het roetfilter element verwijderen mag niet, en daarop moet nu gecontroleerd worden bij de APK. Schoonmaken mag wel. Machinefabriek KSP heeft een oplossing om het filter te spoelen, als alternatief voor schoonbranden.

KSP doet roetfilters in bad

Het mooie van spoelen is dat hier niet het filter opengemaakt hoeft te worden, om het element eruit te halen en afzonderlijk in een oven schoon te branden. Waarna het teruggeplaatst wordt en je het filterhuis weer moet dichtlassen.

Dat hoeft allemaal niet bij het KSP DPF1800 spoelapparaat. De Turkse machinefabriek is specialist in apparatuur voor het revisiebedrijf, waaronder diverse reinigingsmachines voor onderdelen. In de video hierbij zie je hoe reinigingsmiddel in het roetfilter wordt gegoten, waarna het met heet water onder hogedruk doorgespoeld wordt.

Inclusief ‘roetmeting’

Erbij kan een hetelucht droger worden ingebouwd. De topversie heeft ook nog een ‘lichtgordijn’ als beveiliging achter de pneumatische deur, zodat die niet kan sluiten als een deel van een filter, of een arm van de bediener in de deuropening steekt.

De spoelmachine kan automatisch werken, of het wasprogramma kan door een ervaren gebruiker handmatig worden geregeld. Het roetfilter wordt vooraf en achteraf getest, waarmee het apparaat enerzijds bepaalt hoe vuil het is, anderzijds aangeeft hoeveel roet uitgespoeld werd, en of het nu weer helemaal schoon is.

Het resultaat kan worden uitgeprint voor de klant. Er zal dus een database in moeten zitten, wat de tegendruk van een schoon filter moet zijn, als referentie. Ook grote filters van trucks kan het apparaat aan.

Bekijk de video

Reageer op dit artikel