nieuws

Bardahl C60 lijn motorolie verlaagt slijtage

Werkplaats & Onderhoud 1239

Moderne motoren worden blootgesteld aan toenemende belastingen door hogere drukken, temperaturen en daarmee een hoger vermogen en koppel. Daarmee neemt ook de belasting op olie toe met een verhoogde wrijving en slijtage tot gevolg. Bardahl introduceert daarvoor nu de C60-lijn motorolie.

Bardahl C60 lijn motorolie verlaagt slijtage

Bardahl heeft het assortiment motoroliën uitgebreid met de C60 lijn: een reeks motoroliën met Fullerene. Bardahl: “Fullerene is de derde bekende vorm van stabiele koolstof, naast diamant en grafiet. BARDAHL heeft als eerste bedrijf in de wereld Fullerene weten toe te passen in smeermiddelen. Fullerene bolletjes werken als micro-kogellagers, zijn niet-vervormbaar en extreem stabiel: ze zweven tussen beide contactoppervlakken en verminderen wrijving in hun bewegingen.”

Lagere slijtage en wrijving

Klinkt goed, maar wat doet het? Bardahl: “De C60 motoroliën houden de smeerfilm in stand zelfs onder de zwaarste omstandigheden en biedt weerstand tegen thermische oxidatie en vermindert van wrijving. De permanente smeerfilm op alle bewegende motoronderdelen garandeert bij iedere koude start direct smering, zelfs bij lage temperaturen. Tot slot houden C60 motoroliën de motor schoon en dragen ze bij aan een lange levensduur. Ideaal voor sportief rijden, waarbij een hoge viscositeit van de motorolie vereist is bij hoge temperaturen.”

De olie is leverbaar in SAE 0W40, 5W30, 10W40, 5W40, 15W50, 20W50, 10W60, 20W60, 5W50

Reageer op dit artikel