nieuws

Wegwijs in nabehandelingssystemen met AdBlue

Werkplaats & Onderhoud 3507

Wegwijs in nabehandelingssystemen met AdBlue

Diesels hebben het moeilijk. Al zijn ze nog zo schoon, sjoemelgate staat op hun kleppendeksel gebeiteld. Ondertussen zetten auto- en truckfabrikanten alles op alles om ook de laatste vuile moleculen te beletten de uitlaat te verlaten. Na de trucks hebben nu ook personenautodiesels Adblue aan boord. Hoe werkt dat? En hoe stel je er diagnose aan?

Trucks mogen dan groot en lomp ogen, technisch zijn ze personenauto’s op veel punten vooruit, van telematica tot SCR. Op het aankomende Diagnose Boot Camp (22 en 23 juni) ontbreken ze dan ook niet. In de workshop Wegwijs in uitlaatgasnabehandeling speelt een truck de hoofdrol. Een DAF Euro 6 truck met SCR-systeem en AdBlue staat daar geprepareerd klaar voor de tien groepen met deelnemers.

Meten en storingzoeken

Tijdens de workshop ga je meten aan het SCR-systeem. Hoe werkt het? Hoe kun je de onderdelen van het systeem aansturen? Je maakt gebruik van een Jaltest truckdiagnosetool en de Pico Scope. Nadat voor iedereen duidelijk is hoe het systeem werkt begint het echte werk. Je gaat samen met je collega Boot Campers een storing aan zo’n systeem oplossen.

AMT Diagnose Boot Camp: Diagnose stellen aan het emissiesysteem van een moderne truck.

Leren van tien uitdagende workshops

Wat je nog meer terug meeneemt naar de werkplaats? Hieronder de andere negen workshops kort op een rij. nog veel meer over elk onderwerp vind je op amtbootcamp.nl/workshops.

  • Meten aan en analyseren van CAN-bussignalen
  • Diagnose aan een hybride/EV-voertuig
  • Programmeren middels Pass-thru
  • Slimme PSI5-sensoren
  • Storing in het aircosysteem
  • Storingen aan luchtvering te lijf
  • Het nut en de werking van de controlemodule
  • Van geluid naar oorzaak
  • Mechanische problemen opgelost met de oscilloscope

Bespaar 100 euro op je inschrijving

Deelname aan AMT Diagnose Boot Camp kost € 599,- (excl. BTW). Alles is inbegrepen gedurende de dagen. Eten, drinken, overnachting en vervoer tussen Automotive Campus en het hotel. Schrijf je je in met een collega dan profiteer je beide van 100,- korting en betaal je dus € 499,- (excl. BTW) per persoon. Schrijf je in via deze pagina.

 

Reageer op dit artikel