nieuws

Unieke kijk in hybride/EV-techniek

Werkplaats & Onderhoud 3039

Unieke kijk in hybride/EV-techniek

Naast een toenemend aantal hybride auto’s in de werkplaats kun je in de (nabije) toekomst ook EV’s verwachten. Of auto’s met een mild-hybrid systeem. Hoe ga je daarmee om in het geval van een storing? Natuurlijk je moet veilig werken, maar hoe gevaarlijk is het echt?

We zijn tijdens AMT Diagnose Boot Camp (22 en 23 juni) te gast op de Automotive Campus in Helmond. Opleider Summa Automotive beschikt hier over een Hybride/EV-lab en daar mogen wij weer gebruik van maken tijdens een van de tien workshops: Diagnose aan een hybride/EV-voertuig.

Tijdens deze workshop van Summa, verzorgd door Toon Bertens, krijg je inzicht in benodigde kennis van HV-elektronica. Welke storingen komen veel voor bij hybride en EV’s, en waardoor ontstaat dat? Hoe weet een laadstekker met welke aansluiting hij te maken heeft. Kortom, de klant klaagt dat de auto niet meer wil opladen, maar wat kan er dan aan de hand zijn?

En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. In het EV-lab ga je een batterijpakket doormeten én demonteren. Een unieke kijk in de hybride/EV-techniek.

Schrijf je in voor de laatste plekken

Ook dit jaar zijn we bij Automotive Campus Helmond te gast

Wil jij ook net als de inmiddels vele andere ingeschreven technici nóg slimmer, beter en efficiënter leren diagnosestellen? Inschrijven kan nog de komende twee weken via deze pagina. Of lees eerst nog het (volle) programma van beide dagen na. En heb je vragen? Stel ze gerust per e-mail of in de AMT Diagnose Boot Camp-Facebookgroep. Op Facebook vind je ook de foto’s van vorig jaar.

Reageer op dit artikel