nieuws

Fototerugblik op AMT Diagnose Boot Camp 2018

Werkplaats & Onderhoud 1599

Fototerugblik op AMT Diagnose Boot Camp 2018

De zesde editie van het AMT Diagnose Boot Camp zit er weer op. Opnieuw waren we te gast bij de Automotive Campus in Helmond. Zestig deelnemers volgden workshops van toptrainers en deden mee aan de fun-activiteit. De deelnemers volgden in tien groepen tien workshops van over uiteenlopende onderwerpen binnen diagnosetechnieken.

De onderwerpen van de workshops waren zeer uiteenlopend. Van het meten en analyseren van CAN-bussignalen, tot storingen in het aircosysteem, maar ook gingen deelnemers aan de slag met het zoeken naar een geluid in geprepareerde auto’s.

Dit alles aangevuld met een informeler gestemde avondprogramma, met barbecue, activiteiten en volop gelegenheid om te netwerken.

De ontvangst op de Automotive |Campus Helmond. Bij binnenkomst ingedeeld worden in een team en kennismaken met de andere leden.

Na ontvangst gaan de deelnemers direct aan de slag, er is veel te doen!

De eerste workshops vangen aan. Op verschillende locaties vertellen de expers van onze partners over de nieuwste technieken. Of gaan de Back to basic.

Door middel van luisteren geluiden hun veroorzaker vinden. De moderne auto is een klankkast… Harde geluiden zijn goed hoorbaar, maar zachtere zijn lastiger. De deelnemers gaan op zoek naar ‘het geluid’.

Het Gen 9ABS/ESP-systeem van Bosch komt aan bod in de workshop over complexere sensoren. De monteurs leren bi-directionale wielsensoren mét dataoverdracht te gebruiken om storingen aan te pakken.

Afgewisseld praktijk én theorie. Dat zijn de workshops van de Boot Camp. Na een dag vol cursussen een welverdiend avondprogramma.

De deelnemers worden uitgedaagd op verschillende klimparcours. Op grote hoogte wordt de samenwerking getest.

AMT zou AMT niet zijn als er ook een motorische uitdaging voor de deelnemers klaar stond. De powerturn, waarbij twee deelnemers elk een kant van het wagentje kon besturen, bleek een groot succes.

Nog even quadrijden en dan zijn de activiteiten afgelopen

De volgende ochtend weer hard aan de slag. De workshops zitten er bijna op.

De laatste workshop wordt afgerond. 10 leerzame ervaringen, 10 mooie casussen… maar welk team heeft het het best gedaan?

Andre Baars, Fabien Thevelein, Filip Verhelst, Theo Donkers en Julian Hummelink van team 7 waren de winnaars. Goed gedaan heren.

AA-EquipmentACtronics, GMTO, Innovam, Summa College, DENSO en DiagnosES bedankt voor de leerzame workshops! 

Reageer op dit artikel