nieuws

Wat móét je weten van de nieuwe APK-regels? Meld je aan voor het gratis AMT-RDW-APK-Webinar!

Werkplaats & Onderhoud 11331

Wat móét je weten van de nieuwe APK-regels? Meld je aan voor het gratis AMT-RDW-APK-Webinar!
Vanaf 20 mei: visuele controle op het roetfilter. Hoe doe je dat? (foto: Erwin Enneman)

Op 20 mei veranderen de APK-regels. Waarschuwingslampjes, verlichting, roetfilter, spelingsdetector in de APK I… Wat verandert er precies en wat betekent dat voor de keuring? “Positief voor de keurmeester”, zegt Martin Pardoel in AMT 4. Heeft hij gelijk? Vind het uit tijdens het online webinar: de interactieve APK-update van RDW en AMT.

Aan de vooravond van de APK-veranderingen organiseren RDW en AMT een live webinar over de veranderingen in de APK. Uiteraard komen alle wijzigingen daarin stuk-voor-stuk zorgvuldig aan bod. Bovendien geeft RDW APK-specialist Dennis Ipenburg live antwoord op al je APK-vragen.

Vragen, vragen vragen

Want vragen zijn er genoeg. Voorbeelden: “Is het ABS-lampje straks geen afkeur meer? Wat als het glaasje over een richtingaanwijzerlampje ontbreekt? Mag overmatige koelvloeistoflekkage straks niet meer? En wat is eigenlijk ‘overmatig’? Hoe veranderen de regels rond de uitlaatgassen en hoe controleer je straks op de aan- of afwezigheid van het roetfilter?

‘AMT-RDW-APK-webinar: live antwoord op jouw APK-vragen’

Meld je aan!

Noteer dus vet en onderstreept in je agenda: Dinsdag 15 mei, 20.00u AMT-RDW-APK-webinar.

Aanmelden kan nu al op: www.amt.nl/APK-webinar.

Visuele controle op het roetfilter: Check! Of is dit alleen een roetfilterhuis?

Wat is een webinar?

Oh ja, denk je nu: “Webinar, wat is dat eigenlijk?” Kijk dan even terug naar het webinar dat RDW vorig jaar organiseerde (toen nog zonder AMT), over de veranderingen in het toezicht op de APK. En bedenk, deze keer wordt het nog interactiever!

Nu al meer weten?

Wil je je vooraf alvast inlezen in de wijzigingen? Martin Pardoel van PSB zette ze al op een rij voor ATC-Rotterdam.

Jouw APK-vragen

Zelfs zonder wijzigingen roepen de APK-regels soms al heel wat vragen op. Neem bijvoorbeeld de brede treeplank op deze bestelauto. Heb jij ook  APK-vragen waar je graag in het AMT-RDW-APK-webinar antwoord op zou willen hebben? Stel ze in het formulier hieronder!
Let op: Aanmelden voor het webinar doe je via deze pagina, niet via onderstaand formulier.

Reageer op dit artikel