nieuws

Overlander introduceert hefbrug voor wielvrij heffen EV’s

Werkplaats & Onderhoud 2296

Overlander introduceert hefbrug voor wielvrij heffen EV’s

Bij een benzine- of dieselauto is het heffen van de auto met diverse type hefbruggen vrij gemakkelijk en is alles vrij toegankelijk onder de auto. Hierdoor kan de monteur gemakkelijk aan het voertuig werken. Werkt dat ook voor elektrische auto’s? Overlander meent van niet en breidt het assortiment uit met een hefbrug voor het wielvrij heffen van elektrische auto’s.

Elektrische auto’s komen steeds vaker voor op het Nederlandse wegennet en deze moet ook onderhouden worden. Natuurlijk is de juiste kennis belangrijk, maar denk ook aan de juiste tools en equipment waaronder een hefbrug. Is die wel zo handig?

“Onderhoud aan een elektrische auto betekent dat de onderkant liefst vrij toegankelijk moet zijn. In tegenstelling tot de benzine of diesel auto is de onderkant van de elektrische auto volledig afgesloten d.m.v. beplating. Als een elektrische auto op een conventionele standaard hefbrug geheven moet worden gaat dit net zoals normale voertuigen gemakkelijk echter is de bodem waar aan gewerkt moet worden van de auto niet geheel vrij toegankelijk.”

Wielvrije schaarhefbrug voor EV’s

Overlander besloot tot het in het assortiment opnemen van een nieuw type hefbrug. Overlander: “Het nieuwe type hefbrug, een wielvrije schaarhefbrug van het type Pratik, heeft een hefvermogen van 3 ton en heft het voertuig op de krikpunten d.m.v. draaibaar- en verschuifbare opname armen zodat de gehele onderzijde van de auto volledig vrij blijft. Dit maakt onderhoud mogelijk aan de elektrische auto.”

“Het voordeel van deze hefbrug is dat de stabiliteit van de dubbele schaarlift wordt verleend, terwijl tegelijkertijd ook het gebied van het chassis volledig vrij blijft en de hefbrug t.o.v. een traditionele 2-koloms hefbrug minder vloerruimte in beslag neemt. Door de speciaal ontworpen schaar constructie en hydraulische hefsysteem kan de auto zowel vooruit- als achteruit op de hefbrug geheven worden.”

Meer informatie vind je op de website van Overlander.

Reageer op dit artikel