nieuws

Hoe controleert een module het (airbag)systeem?

Werkplaats & Onderhoud 2962

Hoe controleert een module het (airbag)systeem?

Een foutcode in het airbagsysteem van een auto. Wat is er aan de hand? De foutcode wijst op een onderbreking, maar bij het meten aan het airbagsysteem vind je geen onderbreking in de bedrading. De stekker onder de stoel is berucht, die maar doorsolderen dan? En wat los je hiermee op?

De moderne auto zit vol met netwerken voor motorsturing, infotainment maar ook veiligheidssystemen. Een van die belangrijke veiligheidssystemen is natuurlijk het airbagsysteem. Een controlemodule monitort continu het systeem. Hoe doet deze module dat? De workshop van Innovam op het aankomende AMT Diagnose Boot Camp geeft antwoord op deze en andere vragen.

Hans Jansen, trainer bij Innovam, heeft zijn workshop voor je in de steigers gezet voor 22 en 23 juni aanstaande. Je herkent ongetwijfeld die stekker onder de stoel. Het komt redelijk vaak voor dat deze moet worden doorverbonden of gesoldeerd. Maar waarom kan dit de oplossing zijn terwijl je geen draadbreuk meet? Heeft het te maken met een weerstandswaarde die te hoog is? En hoe meet de module de weerstand in de kabelverbinding en het totale circuit dan? Hans geeft je inzicht in deze techniek.

Zelf aan de slag met weerstand en foutcodes

Natuurlijk ga je ook in deze (er zijn in totaal tien workshops) zelf aan de slag met jouw groep. Na de theorie ga je met variabele weerstanden, het interpreteren van foutcodes en meten met een oscilloscope aan de slag. Alles met maar een doel: meer weten over de werking van het zelfcontrolerende systeem. Niet alleen binnen het airbagsysteem, maar ook op meerdere plekken binnen de moderne auto.

Kom je ook diagnosestellen?

Zo’n tachtig autotechnici volgden tien workshops op AMT Diagnose Boot Camp 2017 bij de “Automotive Campus” in Helmond.

Wil je zelf aan de slag? Zorg dan dat je erbij bent op 22 en 23 juni bij de zesde editie van AMT Diagnose Boot Camp. Ook dit jaar zijn we te gast bij Automotive Campus te Helmond, is de overnachtingslocatie een hotel in Helmond, hebben we weer een leerzaam programma in petto en ontbreekt natuurlijk de funactiviteit niet.

Inschrijven kan via deze pagina, of bekijk eerst nog even het programma. Sfeerfoto’s vind je hier terug, of meld je aan op de Facebook-groep.

Reageer op dit artikel