nieuws

Ruitreparatie in een handomdraai

Werkplaats & Onderhoud 1100

Ruitreparatie in een handomdraai

Duobond lanceert een innovatieve oplossing voor nog efficiëntere ruitreparatie. Duobond Air Removal Tool (DART) is een instrument voor het verwijderen van lucht uit beschadigd gelamineerd glas, oftewel: sterretjes in auto- en vrachtwagenruiten. DART past op de bestaande Duobond-reparatiebruggen Attack, Fixer, IQ-2 en IRIS.

“Deze innovatieve tool produceert een hoog vacuüm waarmee monteurs eenvoudig en zeer snel alle lucht kunnen verwijderen uit een breuk terwijl ze de beschadiging vullen met hars. Dit vacuüm is af te wisselen met een instelbare druk, waardoor hars direct de vrijgekomen ruimtes vult. Ruitreparatie in een handomdraai dus”, aldus leverancier Glasstech.

Schoon, snel en zonder lakschade

DART is zeer gebruiksvriendelijk dankzij de bajonetsluiting, het lichte materiaal en de eenvoudige bedienbaarheid. De tool bestaat voor het grootste deel uit kunststof en heeft daardoor een laag gewicht. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor gebruik op verticaal geplaatst glas, zoals de ruit van een vrachtwagen of bus. De kunststof injectiebuis en pen kunnen volledig gedemonteerd worden en zijn dus eenvoudig te reinigen. Het gebruikte kunststof is schoon, ondoordringbaar voor hars en oxideert niet. Hiermee waarborgt Duobond een schone reparatie. Het kunststof zorgt er ook voor dat de omgevingstemperatuur nauwelijks invloed heeft op de viscositeit van de UV-hars, ook wanneer DART een nacht in een koude bus heeft gelegen.

Reageer op dit artikel