nieuws

Black Box-AMT Live: Wie keek het best met zijn handen?

Werkplaats & Onderhoud 1983

De Black Box. In een moderne auto zitten er talloze. Meestal gaan er sensorsignalen in, en komen er signalen voor actuatoren uit. Op de AMT-stand op AutoProf-AMT Live stonden er vijf. In plaats van ICs, bestond hun inhoud uit auto-onderdelen. Welke? 215 bezoekers probeerden dat te achterhalen. Wie van hen won de iPad Mini?

Black Box-AMT Live: Wie keek het best met zijn handen?
Tja, wat voor onderdeel voel ik?

De sleutelruimte in moderne auto’s is soms zo beperkt dat je niet kunt zien wat je doet. Dan moet je kijken met het gevoel in je vingers. Dat was precies de opdracht bij de vijf Black Boxes op de AMT-

Vijf zwarte dozen, vijf onderdelen. Je ziet ze niet, je kunt ze wel voelen.

stand. Dus, hand in de box en voelen. Wat voor onderdeel zit erin? Schrijf het op een AMT-bierviltje.

Auto-onderdelen?

Dat bleek nog helemaal niet makkelijk. In auto’s kom je natuurlijk een enorme variatie aan onderdelen tegen, maar de variatie aan antwoorden was zo mogelijk nog groter. Wat te zeggen bijvoorbeeld van een: ‘tenthouder’, een: ‘klein tafeltje’ of van een: ‘vlaggenmast’? We rekenen ze niet tot de auto-onderdelen en die antwoorden waren dan ook fout.

Het is een… eh…

Stekkerding

Ook niet goed was een: ‘stekkerding’, net zo min als: ‘zit niet in een auto’. En een bijzonder antwoord bij Black Box nummer 1 was ook ‘verzekering’. Bijzonder want in werkelijkheid zat er in een BSI (van een Citroën) in die zwarte doos. Die Franse afkorting staat voor Boite Service Interieur. En dat is een combinatie van een regelunit en een zekeringkast.

Schrijf je antwoorden op een AMT-bierviltje

De goede antwoorden

Dan de overige Black Boxes, in doos 2 zat een sleutellezer van een BMW, in doos 3 een Stationair stelmotor, in doos 4 een geleidebus van het druklager van een koppeling en in doos 5 een sproeier van een carburateur.

Eén gelukkige

Als gezegd, dat bleek moeilijk en de jury was streng. Uiteindelijk leverde dat vijf AMT-bierviltjes met alle vijf goed op. En tja, er was maar één iPad Mini, dus loten. Uiteindelijk bleek Jeroen Bakker van Autobedrijf Kees Bakker de meest gelukkige. Jeroen van harte gefeliciteerd en veel plezier met je iPad Mini.

Reageer op dit artikel