nieuws

CBX Nederland biedt complete voertuigcheck bij elke doorgang

Werkplaats & Onderhoud 835

Op Auto Prof – AMT Live liet CBX Nederland zien hoe je het prestatieniveau van de werkplaats een flinke boost geeft met de zogenoemde quick check straat, slim gebruik van bandendata en nog veel meer.

CBX Nederland biedt complete voertuigcheck bij elke doorgang
CBX Nederland helpt het autobedrijf het maximale uit zijn wielen- en bandenservice te halen.

Eén van de paradepaardjes van CBX Nederland is al jaren de New Dimension uitlijner. Dit systeem is nu ook geschikt voor de zogenaamde ‘quick check’. Door de staande camera’s op een vaste plek in de werkplaats te installeren, kan zeer snel een nauwkeurige uitlijndiagnose gedaan worden zonder het voertuig op een uitlijnbrug te hoeven plaatsen. “Hiermee verhoogt het garagebedrijf niet alleen haar efficiëntie en effectiviteit, maar laat het haar klanten ook zien een gedegen voertuigcontrole uit te voeren bij iedere werkplaatsdoorgang. In combinatie met de HoT wielklemmen van CBX Nederland is dit meest efficiënte ‘quick check’”, zegt Guido Golüke van CBX.

Overrijdbare bandenscanner

Treadspec bandenscanner

Tijdens de beurs demonstreerde CBX ook een volautomatische drive-over variant van de GrooveGlove bandenscanner, de TreadSpec Drive

Tijdens de beurs demonstreerde CBX ook een volautomatische drive-over variant van de GrooveGlove bandenscanner, genaamd de TreadSpec Drive. Deze overrijdbare bandenscanner herkent automatisch het kenteken van de auto, beoordeelt over de volledige breedte de profielen op uitlijning en rotatieadvies, en stuurt automatisch direct een rapport naar de cloud. De GrooveGlove is recentelijk uitgebreid met een speciale winterbanden-selectie. Voor het scannen van Truckbanden is de GrooveGlove Fleet nu ook beschikbaar. De TreadSpec en GrooveGlove zijn gekoppeld aan de populaire CarSystems garagesoftware.

Vamag TC5000 hydraulische bandendemontagemachine

Op Auto Prof – AMT Live demonstreerde CBX verder de Vamag TC5000 hydraulische bandendemontagemachine. “Deze hydraulische bandendemontagemachine maakt het wisselen van zeer stijve (runflat) banden zeer precies door hydraulisch aangedreven afdrukrollen”, zegt Golüke. Daarnaast maakte de nieuwe TECO 740 balanceermachine zijn debuut. De TECO 740 neemt middels een automatische laser alle maten van de velg volautomatisch op tijdens de balanceercyclus.

Actief gebruiken van data uit bandenscanners

Voorts gaf CBX Nederland een presentatie over actief gebruiken van data uit bandenscanners. Leer waar de breekpunten liggen bij de klant. Wanneer moet je de klant benaderen voor nieuwe banden, en hoe kun je uit die bezoeken meer halen dan alleen bandenverkoop? Golüke: “Dat is niet alleen interessant voor bandenspecialisten. In Frankrijk blijkt dat vooral dealerbedrijven veel profijt hebben van het gebruik van de data van bandenscanners.”

Quick check straat

CBX Nederland gaf ook doorlopend demonstraties van wat het de ‘quick check straat’ noemt. “Een teststraat die eigenlijk ieder voertuig dat de werkplaats binnenkomt zou moeten passeren. Eerst een snelle uitlijncontrole van het voertuig, daarna direct een scan van de bandenprofielen om dan door te gaan naar een remmentest. Een investering die de werkplaats optimaler laat presteren”, aldus Golüke.

Reageer op dit artikel