nieuws

Deel je ervaring met storing en onderhoud aan turbo’s en scoor een Snap-on 1/4″ ratel

Werkplaats & Onderhoud 2306

Deel je ervaring met storing en onderhoud aan turbo’s en scoor een Snap-on 1/4″ ratel
Turboproblemen kunnen veroorzaakt worden door te weinig of vervuilde olie, of door schades. En dan? Repareren, reviseren of vervangen? Deel jouw ervaringen met AMT.

Turbo’s zijn niet meer weg te denken uit moderne motoren. Ze maken ware krachtpatsers van kleine downsizemotortjes. Maar als er wat mis gaat, zijn ze vaak als eerste aan de beurt. Hoe pak jij dat aan?

De Euro 6-norm stelt hoge eisen aan de uitstoot van de verbrandingsmotor. Autofabrikanten zijn daardoor genoodzaakt systemen zoals roetfilters, EGR-kleppen en turbo’s te gebruiken. Onder bepaalde omstandigheden kunnen die onderdelen problemen veroorzaken. Een turbo die het zomaar begeeft, komt bijna niet voor. Wat kan er zoal misgaan? Te weinig of vervuilde olie bijvoorbeeld. Wordt de olie wel op tijd ververst? En komt de motor goed op temperatuur? Welke uitwerking heeft motorvervuiling op de turbo?

Turboschade door olie 3Jouw ervaringen met turbo’s in de werkplaats zijn belangrijk voor ons. En het kan je een Snap-on 72-tands 1/4” ratel (ter waarde van € 59,-) opleveren. Een mooie aanvulling voor je gereedschapswagen! Kans maken op die ratel? Beantwoord de volgende vragen:


Snap-on stelt 25 fraaie 72 tands1/4”-ratels ter beschikking. Deel met ons je ervaringen met turbo’s via het formulier op www.amt.nl/12-2017 of via amt@vakmedianet.nl. Wie weet komt de ratel jouw kant op. Snap-on stelt 25 fraaie 72 tands1/4”-ratels ter beschikking. Deel met ons je ervaringen met turbo’s via het formulier. Wie weet komt de ratel jouw kant op.

Reageer op dit artikel