nieuws

AMT Live: Handgereedschappen waarmee je tijd bespaart

Werkplaats & Onderhoud 1236

Goed professioneel handgereedschap is goud waard, dat weet elke autotechnicus. En steeds vaker mag ook slimmer, snoerloos of speciaalgereedschap niet ontbreken op de gereedschapskar. Ben jij toe aan iets nieuws? Of wil je kennis maken met de laatste tools? Sla een bezoek aan de AMT Live-partners Sonic, Beta, SPtools, Gedore-Automotive, en KStools zeker niet over.

AMT Live: Handgereedschappen waarmee je tijd bespaart
Toe aan nieuw of ander handgereedschap? Kom naar AMT Live en laat je informeren!

Niets zo vervelend als dat je niet goed bij dat ene boutje kan komen. Of net dat stuk speciaalgereedschap mist. En daarnaast zijn er nog veel meer slimme (hand)gereedschappen te verkrijgen tegenwoordig. De AMT Live-partners op het gebied van handgereedschappen nemen diverse primeurs mee en demonstreren tevens de werking. Lees maar mee.

Sonic Equipment: Zeer efficiënte gereedschapswagens

Sonic Equipment bestaat sinds 2004 en levert op dit moment in 62 landen over de hele wereld. “We zijn gespecialiseerd in handgereedschappen en opbergsystemen waarbij prijs-kwaliteitsverhouding hoog in het vaandel staat.”

Het nieuwe topmodel van Sonic op gebied van gereedschapskarren is de S12XD. Deze kar stamt af van de S12, maar heeft diepere lades. Sonic levert de kar onder meer met 714-delige en 735-delige vulling.Sonic weet handgereedschap en slimme opbergsystemen goed te combineren en zo een flinke efficiency te bereiken. “Het juiste handgereedschap binnen handbereik is ontzettend belangrijk. Met dank aan onze gereedschapswagens, een ruime keuze aan foam-matten met verschillende gereedschapssets, kan een autotechnicus elke dag tien minuten zoektijd besparen. Op jaarbasis levert dit al snel een besparing van € 2000,- op”, zeker Sonic voor.

En voor wie snel geholpen wil worden kan op de vernieuwde website van Sonic eenvoudig bestellingen invoeren, de voorraad checken of technische informatie vinden over de producten. Bijvoorbeeld de ‘zoekmachine’ voor het zoeken naar de juiste afstelgereedschappen voor de juiste auto.

Op de stand zie je natuurlijk goed gevulde gereedschapswagen terug, is het technische team van Sonic aanwezig om je vragen te beantwoorden en geeft Sonic je antwoord op de vraag: Is de maximale ruimte in de gereedschapwagen bereikt?

Beta Benelux: Welk gereedschap mis je?

Beta produceert jaarlijks miljoenen stukken gereedschap welke verspreid oer de hele wereld worden gedistribueerd. Beta: “Voor de ontwikkeling van ons gereedschap laten we ons inspireren door professionals. Daarnaast garanderen we een unieke prijs-kwaliteitverhouding en bieden we met 12.000 items in het assortiment voor iedere klus het juiste gereedschap.”

Tijdens AMT Live maak je kennis met de diverse gereedschappen welke worden gedemonstreerd. Ook neemt Beta de nieuwste gereedschapswagen, de C33, mee. Nog een primeur want Beta introduceert de nieuwe 1498LT/12 startbooster. Deze is ultralicht, voorzien van memorysaver en de nieuwste LifePo4-batterij.

Tot slot kun je meedoen aan een prijsvraag en daarmee kans maken op een Lego Technic-bouwset van 2393 bouwstenen.

Gedore-Automotive: Flink tijd besparen met slimme verenspanner

Gedore-Automotive, voormalig Klann, maakt al 40 jaar speciaal gereedschap voor de universeel, specialist of dealer. “Wij hebben het breedste maar ook het meest diepgaande assortiment voor de reparaties aan de onderkant of in de motorruimte van een voertuig. Onze kracht is dat wij reparaties véél sneller, veiliger en efficiënter kunnen uitvoeren”, ligt Robert van der Meer toe.

Tijdens de Kennistour toont Van der Meer je hoe je met een uniek  verenspanapparaat in staat bent een McPherson veerbeen te de- en monteren binnen tien minuten zónder de veer aan te raken met het apparaat. Ook toont hij een hoe je bij VAG, BMW en Ford-modellen het veerbeen in de wielkast comprimeert zodat het fuseehuis niet gedemonteerd hoeft te worden. “Dit bespaart de technicus tussen de 60 en 90 minuten arbeidstijd.”

Tot slot kun je op de stand natuurlijk terecht voor al je vragen. Van het vervangen van veren, aandrijfassen, wiellagers, rubbers, bussen of fuseekogels. Maar ook het demonteren van injectoren, gloeibougies, koppelingen of versnellingsbakken heeft Gedore-Automotive oplossingen voor.

Toegang is gratis, wel even inschrijven

Ben je dus toe aan nieuw handgereedschap of juist op zoek naar slimme tools die je tijd besparen? Kom naar kennisevenement AMT Live en bezoek de partners. Daarnaast kun je natuurlijk diverse kennissessies van de in totaal 24 volgen.

Toegang tot AMT Live is geheel gratis, maar schrijf je wel even van te voren in. Dat voorkomt wachtrijen aan de deur. Inschrijven kan simpel via het formulier op deze pagina.

Tot 15 en/of 16 november!

Reageer op dit artikel