nieuws

Special voor mbo-autotechniek studenten

Werkplaats & Onderhoud 4400

Special voor mbo-autotechniek studenten

Hoe doe je een V4-meting? Wat kun je ermee? En kun je ook een V4-meting doen bij duty-cycle sturing? Andere vraag: Hoe vervang je een turbo? Eraf schroeven en de nieuwe er op, of komt daar ‘net iets meer’ bij kijken? Autotechnicus is een prachtig vak, met steeds weer nieuwe ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen.

Als mbo-autotechniek student heb je veel te leren. Met alleen weten hoe de motor mechanisch werkt red je het natuurlijk al lang niet meer. Je moet ook weten hoe al die andere systemen werken. Van injectie- tot ontstekingssyteem, en ook het uitlaatsysteem wordt er al jaren complexer op. En dan zijn er nog de tientallen sensoren, veelal gekoppeld aan (een van de) netwerken van de auto. Hoe stel je daar diagnose aan?

AMT publiceert geregeld technische artikelen. Van nieuwe ontwikkelingen tot praktisch diagnosestellen. Een vijftal artikelen hebben we gebundeld in een handige ‘DigiMag’-special. Van het doen van een V4-meting tot een Stap voor stap video Turbo vervangen. Je leest deze DigiMag gemakkelijk op je tablet of smartphone, swiped door de tekst, of naar een volgend artikel. En ben je geïnspireerd en wil je je eigen kennis checken? Sla dan zeker de pagina over de Autotechnicus van de Toekomst-verkiezing niet over.

Klik hier om toegang tot de Special voor MBO-studenten aan te vragen. Hieronder zie je een voorbeeld van een van de artikelen.

Hoe vervang je een turbo? We maakten een Stap voor stap video.

Reageer op dit artikel