nieuws

Onderdelen nu op Tyre24 beschikbaar

Werkplaats & Onderhoud 1041

Tyre24 heeft het aanbod op B2B-platform omtrent auto-onderdelen uitgebreidt en biedt de klant hiermee een echte meerwaarde aan, zonder extra kosten. Naast het aanbod van bijna 2.000 Europese leveranciers op het gebied van banden en velgen, staan nu nog eens extra 6 miljoen verschillende auto-onderdelen ter beschikking voor onze geregistreerde dealers op ons platform.

Onderdelen nu op Tyre24 beschikbaar

“Nadat de categorie onderdelen voor bijna 3 jaar geleden in Duitsland werd ingevoerd, kwamen er veel aanvragen van klanten uit Benelux, die deze categorie ook op Tyre24 wilde hebben. Deze veelzijdige wens komen we nu na en hebben wij voor onze klanten in Benelux, met deze onderdelen een toegevoegde waarde aan de markt gebracht”, volgens Michael Saitow , CEO van SAITOW AG.

Besparing van max. 50 %

De onderdelen-markt werkt net zo intuïtief zoals de dealers, die bij Tyre24 het al jaren gewend zijn met het zoeken naar banden. Zo zetten de leveranciers hun artikelen incl. prijs, voorraad en levertijd online. De kopers (bandendealers, garages, autodealers enz.) hebben de mogelijkheid zich bij desbetreffende leverancier de nodige onderdelen uit te kiezen. Zo kunt u vaststellen welke leverancier een bepaald onderdeel voor de beste prijs kan aanbieden, maar ook die het snelst levert.

Tyre24 treedt zelf niet op als verkoper van onderdelen, maar stelt deze tool van onderdelen transparant ter beschikking. De kopers hebben het voordeel, dat ze al bij een bestelwaarde vanaf één Euro van de voorwaarden van de leverancier profiteren kunnen.

Voor de dealer betekent dit, dat er noch verkoopovereenkomsten noch andere prijsgroepen voor verschillende klantgroepen zijn.  Bij de onderdelen op Tyre24 zijn er besparingen tot max. 50% op een bestaande inkoopprijs van een identiek product mogelijk.

Totale bandbreedte aan onderdelen beschikbaar

Door de verbinding met de database TecDoc, worden actuele en uitgebreide gegevens beschikbaar voor het identificeren van een onderdelen bestelling. De onderdelen worden dagelijks met bestanden en prijzen geavanceerder en uitgebreidt.

De meerwaarde bestaat vooral uit het aanbod van miljoenen verschillende artikelen, die het hele spectrum van slijtage- en carrosserie onderdelen voor personenauto’s en vrachtwagens vormen en daarmee de flexibiliteit voor de gebruiker verhogen, die op zoek zijn naar een onderdeel. “De garage heeft in de regel niet de mogelijkheid het contact met veel leveranciers te houden” volgens Michael Saitow, CEO van Saitow AG.

Via de onderdelen marktplaats wordt het voor de gebruiker stukken makkelijker, onder de vele leveranciers het gezochte onderdeel te vinden. Voor de unieke identificatie van elk artikel zijn er eenvoudige mogelijkheden beschikbaar: directe input van het EAN nummer van het artikel, OE nummer of handelsnummer, via het automerk zelf of fabrikant- of typenummer wat het voertuigtype en uitvoering nauwkeurig beschrijft. Verschillende zoekfilters maken het mogelijk dat de verwarrende diversiteit van de markt voor reserveonderdelen overzichtelijk wordt.

Kosten besparen door het optimaliseren van vrachtkosten

Daarnaast biedt de onderdelen marktplaats op Tyre24 het zogenaamde intelligente winkelmandje aan. Garages weten: Het is niet alleen de gunstige prijs, maar de vracht kosten kunnen hoog oplopen. Vandaar dat het winkelmandje staat voor het optimaliseren van de gehele aankoop incl. vrachtkosten.Dat kan vooral merkbaar worden als men bij meerdere leveranciers goederen besteld, want bij bestellingen onder 100 Euro worden de vrachtkosten van meerdere leveranciers samengeteld. Tyre24 berekent dan, bij welke leverancier hetzelfde artikel voor een lagere totaalprijs besteld worden kan, om vrachtkosten te minimeren.

Reageer op dit artikel