nieuws

Champion lanceert productlijn voor nieuwe benzinemotoren van GM

Werkplaats & Onderhoud 1409

Champion lanceert productlijn voor nieuwe benzinemotoren van GM

Champion lanceert drie nieuwe oliën die de dexos1™ Gen 2-specificatie van General Motors (GM) ruimschoots overtreffen. Het gaat om Champion ECO Flow 0W20 D1 FE, Champion New Energy 5W20 D1 en Champion New Energy 5W30 D1.

Champion is één van de eerste leveranciers met een nieuwe productlijn voor deze GM-specificatie. De drie oplossingen zijn in nauwe samenwerking met de additiefleverancier van Champion ontwikkeld.

Deze nieuwe oliën zijn volledig synthetische smeermiddelen op basis van zeer hoogwaardige basisoliën. Ze bieden naast een zeer lage viscositeit ook maximale smeringseigenschappen, waardoor er minder wrijving ontstaat in de motor. Hierdoor is een aanzienlijke brandstofbesparing mogelijk. Ook voorzien de nieuwe producten in een betere bescherming tegen oxidatie en afzetting, wat de werking van emissiecontrolesystemen ten goede komt.

Daarnaast zijn direct geïnjecteerde turbomotoren beter beschermd tegen Low-Speed Pre-Ignition (LSPI), een fenomeen waarbij de verbranding in de motor niet optimaal verloopt en er gemakkelijk schade aan zuigers ontstaat.

Dexos1™ Gen 2- van General Motors is de meest recente specificatie van de Amerikaanse autofabrikant. Zij is bedoeld om te waarborgen dat door GM geproduceerde auto’s – die wereldwijd worden verkocht – altijd de beste smering krijgen.

Nicolas Verellen, General Sales & Business Development Manager van Wolf Oil Corporation, producent van Champion: “Moderne automotoren zijn kleiner en zuiniger, maar bieden meer vermogen. Daardoor worden ze zwaarder belast, wat optimale smering vereist. Met deze nieuwe productlijn heeft Champion de primeur van de dexos1™ Gen 2-gecertificeerde oliën.

De Champion-producten zijn speciaal ontwikkeld om juist onder zware omstandigheden de beste prestaties te leveren. Hun unieke eigenschappen zorgen voor maximaal viscositeitsbehoud, optimale output en prestaties en minder slijtage, zodat iedere bestuurder het volledige potentieel uit zijn voertuig kan halen.”

Reageer op dit artikel